Ons gezin bestaat uit drie kinderen. Drie meisjes, stuk voor stuk schatjes maar niet de snelste. Mijn oudste liep voor het eerst twee weken voor haar tweede verjaardag. Mijn tweede meisjes deed haar eerste stappen toen ze twintig maanden was. Van de jongste verwacht ik dat ze pas naar haar tweede verjaardag aan de wandel gaat. Je kan je dus voorstellen dat ik behoorlijk was afgesjouwd heb de afgelopen zes jaar en ook nog zal doen de komende tijd. Het leek mij dan ook de hoogste tijd voor een goede draagzak. Dan kon ik namelijk de jongste dragen en aan elke hand een dochter. Maar welke draagzak is nou het beste voor je kind? En welke zit het lekkerst? Ik heb er drie, de Tula Explore, Beco Gemini en Ergobaby Omni360, met elkaar vergeleken.

Beco Gemini

Deze draagzak zag er veelbelovend uit met de breathable afwerking. Ik had me er echt op verheugd deze te proberen. Maar jeetje, wat heb ik een ruzie gehad met de afstelling ervan. Oké, wellicht was ik ook wel iets te ongeduldig maar het ging lang niet zo gemakkelijk als bij de andere twee draagzakken. Jammer! Het materiaal voelde verder wel goed stevig aan en qua uiterlijk was het wel mijn favoriet. Het voordeel van ook deze draagzak is de tal van mogelijkheden die het biedt: Je kan het kind op vier manieren dragen waaronder ook op je heup of rug. En het groeit met de kleine mee vanaf de geboorte zonder dat je extra accessoires nodig hebt. Misschien dat als ik niet zo in de knoop had gelegen met de afstellingen en de banden, dat ik helemaal idolaat zou zijn geweest van de Beco Gemini draagzak, maar voor nu alleen gematigd enthousiast.

Tula Explore

De Tula is een draagzak, die ik al bij veel andere mama’s was tegengekomen en waarover ik vaak gehoord had dat deze ergonomisch verantwoord is voor de kleintjes. Nu zijn ze dat natuurlijk bijna allemaal, maar de anti-draagzak mama’s konden met de Tula dan nog wel leven. Qua uiterlijk scoorde deze zeer goed op mijn lijstje. Het voordeel is ook dat er tal van verschillende printjes beschikbaar zijn waar het aantal bij andere draagzakken doorgaans op twee handen te tellen zijn. Wat ik ook wel fijn vond aan de Tule is dat er een soort van kapje op zit om over het hoofdje van je kindje te doen om het te beschermen tegen wind, regen of zon. En als je het kapje zat bent, is het gemakkelijk te verwijderen. Wat dat betreft was de Tula voor mij een realistische optie om te nemen. Ware het niet dat ik gewoon net meer fan was van een andere draagzak.

Ergobaby Omni 360

Deze draagzak is het geworden voor mij. Al gelijk van meet af aan was ik enthousiast. Het is zo ontzettend gemakkelijk aan / om te doen. Daar hoef je verder niet voor geleerd te hebben. In de band onderin vind je ook afbeeldingen hoe je die moet afstellen naar gelang het gewicht van je kind. Wat ik verder echt heel fijn vind aan deze draagzak zijn de gevoerde schouderbanden en de brede heupband. Vooral het laatste was echt een pluspunt ten opzichte van de andere twee geteste draagzakken. Het gaf mij een extra gevoel van steun in de (onder)rug wat ik bij die beide andere niet had. Verdere voordelen zijn de mogelijkheid te borstvoeden tijdens het dragen (niet geprobeerd. Wel met fles en dat ging uitstekend), de mogelijkheid schouderbanden te kruisen en de vier draagposities. Al met al redenen genoeg om dit mijn favoriet te noemen! Het zou alleen leuk zijn als ze wat meer printjes dan alleen effen en saai zouden hebben. Maar ja, uiteindelijk wint bij mij dan altijd het comfort nog van het uiterlijk.

Vraag advies!

Natuurlijk hoeft mijn favoriet niet de jouwe te zijn. En het uitzoeken van een draagzak is best een lastige keuze. Ik raad je aan om altijd advies in te winnen bij een specialist. Draagzak.nl heeft echt uitstekend geholpen in mijn keuze. En daar weet je ook van dat ze echt verstand hebben van de producten, want ze zijn stuk voor stuk persoonlijk getest. Dus mocht je een aanschaf van een draagzak zoals Tula Explore, Beco Gemini of Ergobaby Omni360 overwegen, neem dan contact op met draagzak.nl