Onze jongste dochter is nu tweeënhalf. Een hele nieuwe fase dus. Eentje waarin zij van mening is net zoveel te kunnen en te mogen als haar grote zussen. Eentje waarin ze alles letterlijk herhaalt van wat je zegt en ook richting de katten en anderen ventileert. Een klein moedertje dus. Maar het is ook een fase waarin ze enorm groeit. Zowel lichamelijk als geestelijk. De nieuwsgierigheid lijkt een enorme boost te hebben genomen en alles moet bewondert worden. Dat we de sloot elke dag opnieuw benoemen met “kijk mama, water” neem ik dan voor lief. Het is eigenlijk gewoon een heerlijke fase! Eentje waarin een tel- en zoekboek uitstekend past.

Dol op zoekboeken

Of het nou Waar is Wally of Zoek de Puppy is, zoekboeken blijven leuk om samen met je kind te doen. Het is ook nog ergens een soort van training. Je ogen leren goed te observeren dan wel zoeken en je traint er je concentratie mee. Immers kan je pas stoppen met turen als je je opdracht voltooid hebt. Zoekboeken heb je voor alle leeftijden. Wij hebben voor onze jongste het tel en zoekboek vrolijke dieren van Uitgeverij Deltas in huis. De peuter vond het heerlijk om er zelf al doorheen te bladeren. Laat staan met ons of haar zussen.

Wat maakt dit tel- en zoekboek zo bijzonder?

Natuurlijk is het leuk om samen de plaatjes uitvoerig te bekijken. Maar daarnaast kan je ook alle diersoorten er in benoemen. In dit superleuke zoekboek zitten meer dan genoeg plaatjes. Bekijk goed wat ze doen, want de opdrachten kunnen er mee samenhangen. Wat eveneens erg leuk is aan dit tel- en zoekboek, is dat enkele opdrachten ook vragen dat je kan tellen. Als ik naar mijn peuter kijk is dat op tweejarige leeftijd nog niet helemaal zoals het hoort. Spelenderwijs of zoekenderwijs kan je dit samen leren. Zoeken en tellen was nog nooit zo leuk geweest. En ja, de plaatjes van dit vrolijke dieren tel en zoekboek zijn ook gewoon erg leuk om te zien. Wat ons betreft een aanrader dus!

Meer informatie over dit boek

Winactie

Wil je kans maken op een exemplaar? Laat dan een reactie achter. Meedoen kan tot en met 15 september. Succes!

tel- en zoekboek vrolijke dieren