Mijn dochter gaat komend jaar naar de onderbouw. Ik weet zelf nog zo goed dat ik naar groep 3 ging. Ik kon niet wachten om te leren lezen en schrijven. Bij ons in groep 2 werd daar nog helemaal niets mee gedaan, en werd vooral gefocust op knutselwerkjes en hoe goed je alles weer altijd keurig op de goede plek opruimde. Beiden niet mijn favoriete activiteiten (nog steeds niet overigens). Maar ik had heel groep 2 nog even pech, want letters en cijfers waren toch echt pas voor groep 3.

De tijden veranderen

Hoe anders is het nu… Ok, mijn dochter zit op een montessori dus dat helpt vast ook.  Zij kan inmiddels al alle letters schrijven, en ook al wat woorden lezen en schrijven. Voor de grote vakantie mocht ze zelf een klein cadeautje uitkiezen en toen koos ze ook een knuffelschrift (zo noem ik hem maar wat het is een schrift met haren) waar ze al haar vakantiewoorden in op kon schrijven. Ik heb hier vooral ijs heel vaak zien staan, en piesa (moest ik even over nadenken, maar stond denk ik voor pizza).

Lees ook: zelf vriendschapsbandjes maken

Nu echt aan de slag met Allereerste Woorden Vormen

Zo schattig dat beginnende lezen en schrijven. En wat voor enorme wereld gaat straks voor haar open. Extra leuk om in de vakantie alvast wat te oefenen. Met Deltas Allereerste Woorden Vormen, kan je zelf woorden namaken. Links zie je de plaatjes met het woord, en rechts kan je dan bladeren tot je de juiste letters hebt gevonden. Het zijn 3 blokken, maar doordat in het middelste blok ook soms 2 letters zichtbaar zijn kan je ook woorden met 4 letters maken. Mijn dochter heeft er enthousiast mee gespeeld, en werd daarna eigenlijk nog enthousiaster om de woorden gewoon voor te lezen. Mijn zoontje van 4 ging tot mijn verbazing ook al aan de slag en kon de woorden al vormen (kwestie van goed vergelijken, maar toch leuk dat hij zo al wat met letters bezig is). Het is ook lekker klein en compact dus makkelijk mee te nemen. Kortom wij waren enthousiast!

Meer informatie over dit product

Deltas Allereerste Woorden Vormen