Het was alweer even geleden dat er een artikel op mijn site was verschenen over een boek. Terwijl (voor)lezen juist zo ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor de gezelligheid met elkaar, maar ook voor de taalontwikkeling van je kind. De intonatie bij het voorlezen helpt het stuk beter te begrijpen. En van zelf lezen door een kind wordt diens woordenschat vergroot en zal de spelling ook steeds beter worden. Vooral dat laatste lijkt bij de volwassenen steeds erbarmelijker te worden. Het begrip “kofschip” als bij velen al te ver weggezakt. Dus daarom vandaag weer eens een goede ouderwetse review van twee boeken. Oké, in eentje valt weinig te lezen. Dat geef ik toe.

Een giraf kan niet dansen

Samenvatting

In het midden van het oerwoud was er elk jaar groot bal:
alle dieren kwamen dansen op het dier-dans-festival.
Alleen Gerard durft niet te dansen. Hij heeft lange spillepoten en is bang dat hij zal struikelen. Gelukkig is daar de krekel die met zijn muziek bij Gerard de juiste snaar weet te raken. Hij leert hem dat iedereen kan dansen!

Een mooie oefening

Dit boek leest gemakkelijk weg zodat het leuk is om zelf te lezen. Kan je kind al aardig zijn weg vinden tussen de letters, dan is dit misschien wel leuk voor hem of zelf te ontdekken. Het is ook een manier om het gevoel voor rijmen op te pakken. Je koopt het hier.

https://meervanmir.eu/van-een-dansende-giraf-tot-een-gezochte-wally/

Waar is Wally is nu weer?

Samenvatting

Wally is al 30 jaar de meest gezocht persoon ter wereld! Maak een buitengewone reis in de wonderlijke wereld van Wally en zoek hem overal. Vergeet ook niet te zoeken naar Woef, Wenda, Witbaard en G. Spuis! Je koopt het hier.

Het blijft grappig

Wally was een groot succes bij de kids. Ze hebben wel vaker zoekboeken geprobeerd, maar het zoeken naar dit kleine mannetje sloeg in als een bom. Vooral toen papa probeerde sneller te zijn dan zij.

https://meervanmir.eu/van-een-dansende-giraf-tot-een-gezochte-wally/