Gaat het goed met jou? Is het nog te behappen zo thuis? Dit zijn vragen die wij elkaar steeds vaker stellen. Het thuiszitten lijkt bij iedereen toch wel wat negatieve gevoelens op te roepen. Het sneeuwcadeautje heeft ons wel even goed gedaan. Ik zag allemaal blije gezichten overal, bij kinderen en bij volwassenen. Nu de zomerse temperaturen ook weer dichterbij lijken te komen, hoop ik oprecht dat de positieve gevoelens en gedachten bij iedereen weer terug komen. Het oude leven komt echt wel een keertje terug. Houd nog even vol! Ik weet dat je de sportschool mist en graag van de Coronokilo’s af wil, maar dit kan ook gewoon vanuit huis. Ga springtouwen, hardlopen of veel wandelen! Of je kan gaan fietsen tijdens het werk. Dat doe je met een stoelfiets.

Wat is een stoelfiets?

Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik het product stoelfiets kende had ik dit ontkennend beantwoord. Terwijl ik het wel gewoon al eerder had gezien! Ik wist alleen niet dat het apparaat, dat mijn collega’s gebruikten, zo heette. Eerlijk gezegd, heb ik mij ook nooit afgevraagd hoe dat ding genoemd werd destijds. Ik noemde het altijd de halve fiets onder het bureau of de trappers. Blijkbaar heet het dus een stoelfiets of ook wel bureaufiets. Het concept ervan is simpel. Het is een soort onderdeel van een fiets, de trappers, dat je zo klein is dat je het overal kan zetten en gebruiken. Mijn collega’s hadden het onder hun bureau zodat ze tijdens het werk een “rondje konden fietsen”. Ook ken ik mensen die lekker aan het trappen zijn terwijl ze een filmpje kijken. Net zoals een crosstrainer, maar dan neemt het minder ruimte in beslag en je kan fijner zitten.

stoelfiets
DeskShaper

Fit(ter) de zomer in

Door het thuiswerken zitten we allemaal veel te veel stil. En met die barre temperaturen en regenachtige dagen schiet een ommetje er vaak bij in. Voor nog minder dan een maand sportschoolkosten heb je gewoon een stoelfiets thuis. Ik wist zelf ook niet dat deze zo weinig kostten. Eigenlijk is er geen reden om er niet eentje in huis te hebben. Misschien dat als ik volgende keer mijn Grace & Frankie aan het kijken ben, ik ondertussen gewoon een “rondje ga fietsen”. Doe je mee?