Ik moet wat bekennen. Ik heb sinds een paar weken een planner. En ik vind het stiekem ook nog heel handig en leuk. Ja, ik weet het. Een paar maanden geleden riep ik nog dat een planner niets voor mij was. Maar wat bleek? Mijn geheugen is toch niet meer zo goed als het geweest was. Ik begon het overzicht kwijt te raken en miste bijna een paar deadlines. Mijn stresslevel leek er ook wat door toe te nemen. Ik kreeg het gevoel dat ik voortdurend iets over het hoofd zag en mijn planning (voor zo ver dat er was) leek niet toereikend meer. Natuurlijk gebruikte ik nog altijd mijn agenda in de telefoon. Deze zal ik nooit weg doen, omdat het ook gesynchroniseerd is met die van manlief. Maar ik had wat extra nodig. Een manier om lijstje te maken. Net zoals ik in mijn bullet journals deed, maar dan op dagbasis en het liefst ook met tijd mogelijkheden.

Mijn planner verleden

Al vaker werd mij aangeraden om een planner te gaan gebruiken. Ik heb er een paar jaar geleden ook al eentje gehad. Geen letter in geschreven uiteraard. Het was zo’n enorm boekwerk met net de bladzijdes er aan toegevoegd waar ik totaal geen boodschap aan had. Het was ook niet een praktisch ding om even mee te nemen. Bovendien straalde het een al degelijkheid uit waar ik gewoon net even wat opvallends wilde. Ik heb ook nog verder rond gekeken en goed geluisterd naar mijn goed georganiseerde vriendinnen. Maar ook hun planners konden mij niet van een meerwaarde overtuigen. Het idee van een planner of organizer heb ik dus maar laten varen.

Your Personal Organizer

Maar toen was daar ineens Didy van Your Personal Investment. Een dame met talent voor organiseren en daar ook trainingen in verzorgd. En blijkbaar ook lange tijd op zoek was naar een planner die aan haar behoeften voorzag. Die was er dus niet. Wat doe je dan? Je maakt er eentje zelf! Zo is de Your Personal Organizer ontstaan. Kort gezegd komt het neer op een planner, die je zelf vult. Je kiest zelf wat je belangrijk vindt om gebundeld te hebben. Dus je hoeft niet eerst door allerlei bladzijdes vol zweverige quotes te bladeren (wat ik bij een eerdere planner had) voordat je bij je agenda voor die week komt. Het is gewoon direct to the point en daar houd ik van. Zowel in mijn planner als in mijn dagelijks leven. Hier nog meer tips om te leren plannen.

planner van Your Personal Organizer

Mijn gekozen vulling

Zoals gezegd wilde ik een opvallende planner. Ik heb dus voor de roze variant gekozen. Het echte nadenken begon pas toen ik mijn vulling ging uitzoeken. Wat heb ik nou precies nodig in mijn planner? Waar word ik blij van en waar heb ik wat aan? De agenda is natuurlijk vanzelfsprekend, dus daar hoefde ik niet over na te denken. Aangezien ik het vaak zal meenemen naar events en dergelijke leek de insteekhoes voor visitekaartjes mij wel handig. Ook ben ik van de delen, dus gekleurde tabbladen was eigenlijk een must. Een boodschappenlijstje leek mij handig, maar bleek in de praktijk nog niet echt nodig te zijn geweest. Immers doet manlief altijd de boodschappen. Notitieblaadjes en to do lijstjes heb ik eveneens aan mijn planner toegevoegd. Dat is meer voor het naslagwerk of grotere overzicht.

De agenda

Inmiddels ben ik al ruim een week aan de slag met mijn planner en toch wel enthousiast. Ik zet er dagelijks in wat ik die dag wil doen en word blij als ik het kan afvinken. Ik heb de planner gewoon open naast mij liggen als ik aan het werk ben. De digitale agenda check ik uiteraard ook gewoon elke dag. Maar in mijn papieren versie staat gewoon meer geschreven. Wat ik persoonlijk wel een leuk extraatje vind, is dat je je aantal glazen water dat je op een dag drinken moet, kan afvinken. Ik ben een erge slechte drinker, dus op deze manier word ik er aan herinnerd (lees gedwongen) mijn dagelijkse hoeveelheid vocht te nuttigen. Verder heeft elke pagina genoeg ruimte om taken of lijstjes op kwijt te kunnen. Je moet het natuurlijk alleen dan wel doen! Daar zal een planner je nooit bij kunnen helpen.

planner van Your Personal Organizer

Didy heeft wat mij betreft met de Your Personal Organizer precies de juiste planner voor mij gemaakt. Althans, beschikbaar gesteld want uiteindelijk stel je het helemaal zelf samen. Ik ga voorlopig door met mijn planning en overzichtjes. Mocht jij nou ook enthousiast zijn geworden, met de code Miriam10 krijg je 10% korting op je aankoop. Zeker de moeite waard!