Ons huishouden is er echt eentje van Jan Steen. Het lijkt wel een chaotische bende bij ons thuis, vooral in de speelhoek. Het is natuurlijk een vorm van gezelligheid, maar de laatste tijd merkte ik steeds meer dat het mij onrustig maakte. Rommel in mijn huis betekent rommel in mijn hoofd. Nu ben ik echt niet Roomser dan de Paus en mijn huishouden is nog steeds niet spik en span. Maar hoe vaak ik nu de bezem pak en eventjes alles aanveeg is opmerkelijk. Beetje bij beetje ben ik de hele boel aan het opruimen en gezelliger aan het maken.

Opnieuw inrichten van de speelhoek

Het begint natuurlijk met gewoon rotzooi opruimen. Laatst ben ik met de oudste twee door de manden in de speelgoedhoek heen gegaan en hebben we een vuilniszak vol weg kunnen gooien. Ik noem het ook wel de ont-baby-fase, want het speelgoed voor de allerkleinste mag nu toch wel ons huis uit. Geen baby’s meer voor ons. Ik had ook al eerder verteld dat de speelhoek beetje bij beetje aangepakt wordt. Het begon met de tafel van de grote meiden naar een ander plekje en een speelmatje voor de speelgoedkast. Met als topstuk de foto erboven op de muur. Nu heb ik de mandjes in de kast aangepakt. We hadden na onze opruimactie al het speelgoed al gesorteerd in categorieën: licht- en geluidsspeelgoed, duplo, keukenaccosoires, rest speelgoed en de grote zussen mand. Om het voor iedereen duidelijk te maken, heb ik nu de symbolen ervan op de mandjes gedrukt met mijn Cameo Silhouette (mijn verjaardagscadeau). Ik ben zelf zeer content met het resultaat. Misschien ook handig voor Noor in de toekomst als ze de symbolen herkent en dus gericht haar speeltjes kan zoeken.

Speelhoek kinderen

De juiste belichting

Waar ik ook nu bewust even mee bezig ben geweest, is de belichting bij de speelhoek. We hebben een paar lampen in huis, die volgens mij ongeveer bij onze eigen geboortes door de ouders zijn aangeschaft. Zwaar gedateerd dus, maar als ze werken is het prima. Helaas was de lamp bij de bank niet alleen lelijk, maar ook niet zo functioneel meer. Als een leeslamp wel, maar een gezellig lichtje was het totaal niet. Toen we een lamp voor boven de tafel wilden kopen, hebben we maandenlang gezocht voordat we wat leuks vonden. Ik hield mijn hart dus ook vast wat betreft het uitzoeken van een vloerlamp.

Mijn geluk bij / van sfeer.nl

Toen ontving ik een uitnodiging van sfeer.nl. Ik krijg wel vaker van dit soort mailtjes en dan spiek ik altijd eerst even op de website of er überhaupt iets naar mijn smaak is. Dit keer maakte mijn hart een klein vreugdesprongetje. Binnen werkelijk één minuut had ik DE lamp gevonden, de Reefs interior vloerlamp. Nu nog manlief overtuigen. Gelukkig ging hij direct mee in mijn keuze en een paar dagen later hadden we onze nieuwe vloerlamp in huis. Wat er op de website niet vermeld stond (althans, ik had het niet gelezen) was dat er geen lampjes meegeleverd worden. Deze speciale lichtjes moest ik dus nog even nabestellen. Zeker niet goedkoop, maar het is het oh zo waard!!! Ik ben helemaal verliefd op mijn lamp. Het geeft absoluut voldoende licht en overheerst niet. Het ziet er gewoon gezellig uit. Zelfs de kinderen zijn er enthousiast over. Manlief nu inmiddels wat minder dan in het begin, omdat ik al zeker zo’n twintig keer aan hem verteld heb hoe blij ik er mee ben. Hij wordt soms lichtelijk (woordspeling;-)) gek van mij.

Kortom, dankzij mijn Cameo Silhouette en Sfeer.nl (echt een aanrader!!!) wordt de speel- en zithoek steeds gezelliger. Ik ben nog niet klaar, dus een deel 3 van mijn project volgt zeker nog!

Speelhoek kinderen