Zoals je gezien / gelezen hebt, ben ik druk bezig met allerlei projectjes in mijn huis. Ik was de rotzooi zo zat en er moest meer systeem in komen. De speelhoek bijvoorbeeld, wordt beetje bij beetje al een gezelligere boel. Ondertussen hebben we boven ook de boel omgegooid. Er kwam een aangepast bed, dus moesten de jongste twee van kamers wisselen. Nou ja, moesten is een groot woord. Het leek ons wat handiger. De grotere projecten laten we maar aan de professionals over.

De keuken

Een volgend project is de keuken. Volgens mij is degene die we nu hebben, zo’n 16 jaar oud inmiddels. Op zich is het nog functionerend en hoeft het niet gelijk vervangen te worden. Maar witte hoogglans en kleine kinderen is geen goede combinatie. Daarnaast lijkt de gootsteen een klein beetje te lekken. En de koelkast mist een plank, omdat deze kapot gevallen is. Wat ik zelf echt mis in onze keuken, is een ruime vriezer. We hebben drie van die lullige kleine laatjes waar we eten voor zes personen in proppen. Alleen de broden nemen al de helft in. In de zomer hebben we dan ook bijna geen plek voor ijsjes meer. Soms overweeg ik zo’n minivriezer van Woneo aan te schaffen, puur en alleen voor de ijsjes en koude drankjes tijdens de warmste dagen van het jaar. Maar eigenlijk moeten we gewoon de keuken eens aanpakken. Een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmaker lijkt mij dan geweldig om te hebben. A girl can dream…

De badkamer

Toen we in ons huis gingen wonen, was er alleen een douche in de grote badkamer. Ik ben zelf opgegroeid met een bad in huis en heb daar warme herinneringen aan. Gezellig samen met broer en zussen spelend in het warme water. Ook leek het mij wel praktisch als ouder om een bad te hebben. Handig om de kids tegelijkertijd te wassen. Het eerste wat we dus verbouwd hebben, was de badkamer. Althans, we hebben er een bad laten neerzetten in plaats van de douche. Nu, zeven jaar later, zouden we best de hele badkamer willen aanpakken. Misschien de ingebouwde kast uit de kamer ernaast erbij betrekken om een grotere ruimte ervan te maken. Het bad en douche willen we dan ook het liefst apart. En misschien één grote wastafel in plaats van twee kleintjes. Genoeg dus nog om aan te pakken.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock