Ssssst, hoor je dat gezoem, getril en gefluit? Wat hebben we daar lang naar uitgekeken. Na die ellendige lange winter – waar storm en regen ons meer dan eens plots overviel – kunnen we eindelijk weer onze deuren en ramen wijd open zetten. Het is lente en dus tijd voor het plaatsen van horren! Maak je huis en tuin lenteproof en geniet samen met je kinderen van dit heerlijke seizoen vol geur en kleur. 

Zet actief in op een gezellige lentetuin waar je kinderen vrij kunnen spelen en jij kunt genieten van de eerste zonnestralen. Plaats kussentjes op de tuinbank, leg een mooi buitenkleed neer en vul de schelp in de tuin met zand voor de vele zandtaartjes die je ongetwijfeld van je kind aangeboden krijgt. Hand in hand met de lente, start ook het paarseizoen. Helaas is dat ook het startsein voor insectenvluchten. Schaf een hor aan om een vliegeninvasie tegen te gaan. Houd hierbij rekening met onderstaande tips:

Lees ook: wat te doen bij de processierups

Gebruikersgemak 

Als de deur altijd openstaat, kunnen insecten je huis binnendringen. De horror. Voorkom dit en schaf een kindvriendelijke hor aan. Plaats je een plissé hordeur, dan kunnen de kids met het grootste gemak in- en uit de woning stappen. Net wanneer het hen uitkomt. 

Het materiaal van de horren

Je wilt niet dat je kind de hor gemakkelijk kapottrekt, of erger nog, zich bezeert. Wanneer je een plissé hordeur aanschaft, haal je een product in huis van de hoogste kwaliteit. Het gaas is niet stug, maar veert mee. Ook wanneer je kind misstapt. Bij een ongelukje is het gaas gemakkelijk terug te plaatsen in de rails.  

Handzame greep 

Een rolhor is niet aan te raden met kinderen in huis. Zij kunnen deze hor lastig bedienen, omdat er spanning op de veer staat. Dit maakt het sluiten van een hordeur zwaar. Heel anders is dit voor een plissé hor. Een bijkomend voordeel is dat deze horren over de gehele lengte een greep heeft waardoor kinderen geen grip verliezen wanneer zij de hor openen en sluiten. 

De horkleur

Je kent het wel. Ramen net gelapt, en daar gaan die handjes weer. Met kinderen in huis weet je dat je continu bezig bent om rommeltjes op te ruimen en de ramen na een wasbeurt direct weer kan zemen. Kies voor een donkere profielkleur horren. Zo vallen vingerafdrukken niet op. 

Pollenwerend gaas

In de lente wil je ook genieten van perfecte ventilatie terwijl je insecten buitenhoudt. Houd ook pollen tegen door te kiezen voor horren met pollenwerend gaas. Wel zo prettig wanneer je kinderen in huis hebt met hooikoorts.