Eigenlijk mag ik niet klagen met het slaappatroon van mijn kinderen. Als ik zo nu en dan om mij heen hoor over de nachtbrakers, dan vind ik het echt meevallen bij ons. Oké, voordat ze echt goed doorslapen, zijn we rustig bijna een jaar verder. Maar als ze dan eenmaal tukken, dan zijn de gebroken nachten niet zo vaak meer. Er zijn dan van die periodes dat het even weer elke nacht pret is met een kind wakker, maar over het algemeen slapen ze door. En ook uit vooral! Dat is toch fijn! Hoewel onze tweede dame daar even een aantal weken anders over gedacht heeft. Zij vond het toen een goed idee om vroeg om te staan. Dat mocht pas als het ochtend was, wat erin resulteerde dat ze soms om 5 uur ‘s-nachts vroeg of het al morgen was. En dat elke nacht! Ik kan je zeggen, dat je dan er niet gezelliger op wordt. Om een nachtelijke derde Wereldoorlog te voorkomen, zijn we op zoek gegaan naar een zogeheten slaaptrainer. Niet om haar te aan te leren om te blijven liggen, want dat is geen enkel probleem, maar vooral om haar zelf te laten beoordelen of ze er al uit mocht.

Sophie de giraf Tik-Tok Go (wake-up light)

Alsof de mensen bij Sophie de giraf het wisten! Ze vroegen mij namelijk of ik de Tik-Tok Go (wake-up light) slaaptrainer wilde proberen en er een eerlijke review over kon schrijven. Daar had ik zeker geen bezwaar tegen. Zoals je weet ben ik namelijk dol op de producten van Kleine giraf. Ik had er dan ook wel vertrouwen in dat het nachtlampje ook weer een toppertje zou zijn. Het instellen van de tijden was in ieder geval al een eitje.

Instellen van de slaaptrainer

In het doosje zat vreemd genoeg geen gebruiksaanwijzing, dus probeerde ik gewoon maar wat zelf. Op zich geen ramp, want je kan er niet veel aan fout doen. Op het display zie je vanzelf waar je mee bezig bent. Om de tijd te veranderen houd je gewoon het eerste knopje lang ingedrukt tot het display knippert. Dan kan je met de pijltjestoetsen aan de rechterkant de tijd instellen. Verder zijn er twee wekkertijden, die je kan instellen. Dat is echt een groot pluspunt, want dan hoef je het niet elk weekend weer te veranderen. Ook hier is het een kwestie van een knopje ingedrukt houden, bijvoorbeeld T1 voor wekker 1, tot het display knippert. Dan met de pijltjes toetsen eerst de tijd aangeven dat het blauwe lampje aan mag gaan en vervolgens een tijdstip dat acceptabel is om op te staan. Doordeweeks gaat hier bijvoorbeeld om 19.30u de blauwe lamp aan en om 07.00u verandert deze in geel.

Lees ook: trainen van de baby armpjes met Sophie de giraf

Het werk bij ons echt!

In plaats van dat we midden in de nacht of vroeg in de morgen de vraag krijgen of het al ochtend is, kijkt onze dochter nu gewoon naar de kleur van haar nachtlamp. Zolang die blauw is moet ze boven blijven. Zelfs haar zus weet inmiddels dat ze even eerst de kleur moet checken voordat ze de trap af komt. Ze zien het in één oogopslag, dus niet turen naar plaatjes met dichte of open ogen. En dat het echt werkt, hebben we ondervonden laatst toen er een stroomstoring was. Om half vijf hoorden we weer de vraag “is het al ochtend?” Je begrijpt vast dat de nachtlamp één van de eerste dingen was waarvan de tijd weer ingesteld werd. Wij gebruiken het nu voor onze kleuter, maar ik kan mij goed voorstellen dat het voor jongere leeftijd als slaaptrainer ook zeer geschikt is. Immers zijn de kleuren iets wat je als tweejarige al kan onderscheiden. Wat ons betreft dus echt een aanwinst voor in de kinderkamer.

Voor meer informatie over de Sophie de giraf Tik-Tok Go (wake-up light) klik je hier.