Winter is coming!!! En hopelijk krijgen we weer eens een seizoen met sneeuw. Herinner je je nog twee jaar geleden? Toen zaten we volop in een pandemie met elkaar. Kinderen waren allemaal thuis, omdat de scholen dicht waren. Het leek eindeloos te duren. De kids vonden het prima om thuis te zijn en het was ook echt wel gezellig. Toch was het prima toen eindelijk het bericht kwam dat ze weer hun klasgenootjes mochten gaan zien. En toen kwam Moeder Natuur even langs. Met een flinke sneeuwstorm. Het gevolg? Sneeuwvrij! Dit leidde tot aardig protest bij enkele ouders, maar ik kon er wel om lachen. Even weer heerlijk ouderwets sleeën was geweldig. De sneeuw is nog meerdere dagen blijven liggen, dus we konden al sleeënd naar school. Ik ontdekte overigens toen wel dat de schoenen van de kinderen niet echt helemaal geschikt voor de sneeuw waren.

Voorbereiding voor wintersport

We zijn voornemens om in het voorjaar weer op de latten te gaan staan. Aangezien de jongste twee nog niet kunnen skiën, zal er ook aardig wat gewandeld worden. Goed schoeisel is daarom dus noodzakelijk. Ik vermoed namelijk dat gympjes niet afdoende beschermen tegen kou van de grond. Dus genoeg excuus voor deze mama om weer eens lekker op shoppingstour te gaan en wel dit keer op jacht naar de besten schoenen voor een wintersport: snowboots kind! En gelukkig zijn die tegenwoordig een stuk leuker uitziend dan tijdens mijn jeugd. Wat vond ik het verschrikkelijk om die dingen te dragen. Het waren altijd van die saaie lompe blauwe dingen. Nu heb je hele leuke hippe varianten. Van stoere jongens tot vrolijke meisjes boots. Love it!

Huren of kopen?

Snowboots zijn items, die je gewoon aanschaft natuurlijk. Maar skischoenen en ski’s hebben we tot nu toe altijd gehuurd. Manlief is echter sinds kort ervan overtuigd, dat we die ook gewoon kopen moeten. Uiteindelijk komen we dan voordeliger uit, aldus de beste man. Ik weet het nog niet. Als je huurt weet je zeker dat je materiaal in orde en up to date is. Met ski’s die meerdere jaren door beginnende skiërs gebruikt worden, ben je nooit zo zeker. Bovendien zit de skischoen voor iedereen ook anders. Ik heb bijvoorbeeld vrij smalle voeten en heb een ander soort schoen nodig dan mijn zussen. Dat zal voor onze meisjes ook zo kunnen zijn. Maar ook ik kan mij voorstellen dat één keer alles aanschaffen uiteindelijk voordeliger is dan elk jaar weer huren. Iets om over na te denken dus. Voor nu beperk ik mijn shoppen tot sokken en snowboots.