Zijn je oude tuinmeubelen aan vervanging toe of is het een keertje tijd voor iets nieuws? Het is dan handig om te weten waarop je moet letten tijdens de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Tuinmeubelshop geeft je graag handige tips mee! 

Beschikbare ruimte 

Het eerste waar je aan denkt is de beschikbare ruimte die je hebt in je eigen tuin. Het is dan belangrijk dat je de afmeting van je tuin en terras weet. Als je een dakterras hebt of een balkon dan is het ook belangrijk om de beschikbare ruimte op te meten. Als je een stoel naar achteren wilt schuiven heb je ongeveer een afmeting van 75 cm nodig. Dit geldt dan dus ook voor de andere kant van de tafel. Een tafel heeft ongeveer een standaardmaat van 1 meter breed. Dit komt er dan nog bij op. Deze informatie is belangrijk voor je aankoop van een tuinset, zodat je thuis niet teleurgesteld hoeft te worden dat het niet gaat passen. 

Daarnaast is het ook belangrijk om je de vraag af te stellen: ‘Hoe wil ik een tuinset neerzetten in mijn eigen tuin?’ 

Ons advies is om de tafel in de lengte neer te zetten. Zo creëer je lengte in je eigen tuin. 

Materiaalsoort 

In ons tuinmeubelassortiment is er ruime keuze in soorten materiaal. Hierbij kun je denken aan wicker, aluminium, teakhout en rope. Het materiaalsoort teakhout is zeer geschikt voor buitenshuis. Teakhout kun je oliën of behandelen met één van onze teak onderhoudsmiddelen. Deze middelen beschikken over een beschermende werking. Teakhout vergrijst door de seizoenen heen. Aluminium is een materiaalsoort wat niet roest en krasbestendig is. Wicker heeft een natuurlijke look en is makkelijk te onderhouden. Daarnaast is wicker licht in gewicht en makkelijk schoon te maken. Rope is een uitzonderlijk sterk materiaal. Het omhulsel van het touw is gemaakt van een soort acryl stof. Dit omhulsel voelt zacht aan, maar is UV-bestendig, kleurvast en zeer watervuilafstotend. Het is belangrijk dat je iets kiest wat bij jou past en jouw stijl is.  

Weet waar je naar op zoek bent 

Ben je op zoek naar een diningset, dan kun je kiezen voor vaste stoelen of standenstoelen aan een tafel. Als je thuis kinderen hebt is een vaste stoel geschikt, omdat deze stevig staat en één vaste stand heeft. Voor kinderen is een standenstoel een uitdaging om deze stoel in verschillende standen te zetten. Kinderen spelen dan ook vaak met de verschillende standen. Voor ouders en volwassenen zijn standenstoelen juist wel fijn. Hierin kunt u bijvoorbeeld heerlijk relaxen in het zonnetje.  

Ben je op zoek naar een loungeset. Hierin kun je heerlijk relaxen en in de avond gezellig borrelen met familie of vrienden.  

Hoog tafelen is ook erg leuk. Hierbij kun je denken aan een barset en neemt niet veel ruimte in. 

Tip: Ben je trouwens op zoek naar hangmat? Zorg dan je dat ook een goede hangmat standaard erbij aanschaft!

Kwaliteit 

Als je tuinmeubelen wilt kopen doe je dit meestal niet zomaar. Het is een investering die je doet voor een langere termijn. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Het is verleiding om een goedkoop tuinmeubel aan te schaffen, maar het is de vraag of dit voor een langere tijd meegaat. Wij bieden tuinmeubelen aan van zeer goede kwaliteit en met een goede prijsverhouding.  

Proef zitten 

Wil je zeker zijn van de aankoop van je tuinset? Kom gezellig proefzitten. Zo ervaar je direct of je comfortabel zit en of het materiaal en de kleur naar wens is. Onze verkoopadviseurs helpen u graag!