Dag zomer en hallo koudere dagen! Iedereen is teleurgesteld dat het warme weer voorbij is en ik maak gewoon een klein sprongetje van vreugde. Ik ben natuurlijk dol op de zomer en de zon, maar vind het niet altijd praktisch. Zo slapen de kinderen gewoon echt niet als er een hele dag een flinke zon op het dak heeft gestaan. De oudste twee slapen op zolder en daar lijkt het soms een sauna. We gaan voor volgend jaar zomer hoogstwaarschijnlijk dan ook investeren in iets van een airco. Een ander nadeel van het warme weer vind ik de schoeisels. Ik ben dol op schoenen, maar loop in de zomer vrijwel alleen maar op niet elegante slippers. Gewoon, omdat deze het lekkerst zitten. Nu heb ik nog best aardig poezelige voetjes, al zeg ik het zelf, maar dat geldt niet voor iedereen. Van harige tenen tot afgebroken nagels tot eelt aan de zijkant; je ziet soms de meest nare dingen bij voeten. Wat dat betreft zijn de koudere dagen een fijner aanzicht. En met name ook omdat er gewoon zoveel keuze is als het gaat om schoenen. En dan vooral ons dames! Ik heb mijn wishlist bij de Bijenkorf al klaar hoor!

Laarzen, laarsjes of laars. Love them all!

Als je niet echt een fashionista bent en gewoon er leuk uit wil zien zonder dat je krom van de pijn loopt, dan kom je al snel uit bij Chelsea boots. De wattes? Juist ja! Ik ben zelf dol op dit soort laarsjes, maar wist tot voor kort niet dat ze ook een eigen benaming hadden. Ik kende ze gewoon als enkellaarsjes. Hoe dan ook, met de Chelsea boots kan je eigenlijk nooit verkeerd gaan, want ze mogen werkelijk bij nagenoeg elke outfit. Als je dus geen verstand van mode hebt, zoals ik, weet je zeker dat je met dit paar laarsjes geen flater zal slaan.

Mijn andere voorkeur voor laarzen, zijn de hele lange. Ik heb altijd al een paar over de knee willen hebben, maar ben nog nooit echt geslaagd. Vooral omdat er vaak een enorme hak onder zit waarvan ik weet dat ik na tien minuten er op lopen enorme spijt ga hebben. En als ik geen pijn heb, ziet het er meestal wel uit alsof ik geen enkele ervaring heb met hakken en zo door mijn enkel zal gaan. Het moet dus een beetje fatsoenlijk laag voor mij zijn. Daarom ben ik ook stiekem blij dat de DrMartens weer terug en hip zijn!

dames laarzen
DrMartens 2020

Als je echt een statement wil maken, dan haal je gewoon een paar cowboy laarzen in huis. En dan moet je niet denken aan die Wild Western variant met sporen aan de zijkant. Je kan namelijk heel erg modieus erbij lopen met een set stoere cowboy boots. Echt veel verschillen ze vaak niet van de gewonde laarzen op een motiefje na. Persoonlijk vind ik ze altijd geweldig staan onder een rokje.

Klaar voor de koude dagen

Je kan dus treuren dat het warme zomer weer voorbij lijkt te gaan. Of je doet net als ik, doet je vest aan en verwelkomt de koudere dagen. Weg met de smerige voeten van andere en mensen en hallo prachtige leuke damesschoenen, die in mijn kast mogen verblijven. Dag teenslippers en welkom laarsjes! Volgende stap? Hallo skischoenen!

Tip: check ook de Bijenkorf tijdens Black Friday