Het bloggen doe ik nu al ruim vijf jaar en zo nu en dan vind ik het heerlijk om door oude artikelen heen te scrollen. Gewoon om te lezen hoe ik toen schreef, wat wij mee maakten en vooral ook om de kindjes op jongere leeftijd te zien. Ik denk dan altijd dat de tijd echt zo snel voorbij vliegt. Laatst kwam ik een artikel van mij tegen over ijsjes eten. Alhoewel die gebeurtenis echt al van lange tijd geleden is, kan ik mij nog exact herinneren waar wij zaten, hoe het weer was en welke ijsjes wij aten. Het drama dat we hadden met de peuter destijds, omdat het hoorntje van haar bolletjes in het bakje zat. Alleen omdat anders alles onder de ijs zou zitten of het zou vallen en het drama nog groter zou worden. Althans, dat dacht ik. Ervaringen uit het verleden met ijsjes op een stokje hadden mij dat geleerd. Daarom moesten de bolletjes in een bakje met het hoorntje bovenop. Voor de likijsjes heb ik inmiddels een andere oplossing in huis. Ken jij de stop-drip al?

Geen onnodig geknoei meer

Het concept van de stop-drip is eigenlijk heel simpel. Het is gewoon een soort van opvangbakje voor je onder je likijsje. Volgens mij bestaat het ook al enige tijd, maar ik kon ze vaak niet vinden. Inmiddels heb ik er wel een aantal in huis. Ik gebruik ze vaak als er kleinere kinderen over de vloer zijn en ze een raketje van mij mogen. Ik heb geen zin om eindeloos handjes en ijsjes te moeten aflikken om de ergste plakkerij te voorkomen. In de zomer buiten, als ze hun zwemkleding aanhebben, maakt het mij echt niet uit. Maar ze eten nou eenmaal ook zo nu en dan een ijsje als ze volledig gekleed zijn. Een opvangbakje is dan echt wel zo handig. Het is een kwestie van over het stokje schuiven en je bent klaar. Zoals ik al zei: de stop-drip is simpel maar praktisch. Ideaal om de plakkerij enigszins te beperken. Dus eigenlijk ook zeker handig voor de komende maanden als je niet buiten je ijsje kan opeten.

Je koopt de stop-drip bij Prénetal.

stop-drip