Een kindje krijgen is waarschijnlijk één van de mooiste dingen die jij en je partner hebben meegemaakt. Hoewel het jullie dichter bij elkaar kan brengen, kan het jullie ook wat verder uit elkaar drijven. Veel kersverse ouders ervaren moeilijkheden in de slaapkamer. Dit heeft meerdere redenen. In dit artikel lees jij waar de moeilijkheden vandaan kunnen komen en hoe jullie het kunnen verbeteren.

Praat erover

Als je problemen ervaart, is de kans groot dat je partner dit ook doet. Juist daarom is het zo belangrijk dat je hetgeen dat je voelt bespreekbaar durft te maken. Een zwangerschap is niet niks en vereist veel van je lichaam. Zo hebben veel vrouwen last van zwangerschapskilo’s. Ook kun je als vrouw last hebben van lekkende borsten. Als je hiermee kampt, kan het best wel voorkomen dat een intiem avontuur niet opwindend klinkt. Je kunt het ook eng vinden om je bloot te geven of een angst voor een tweede zwangerschap voelen. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je je te onzeker voelt om intimiteit te zoeken. Daarnaast kan het simpelweg pijnlijk zijn. Bespreek dit dan ook met je partner, zodat hij of zij weet waar je mee zit.  

Steek er energie in

Op een bepaald ogenblik zal je lichaam weer herstellen. Toch kan het zo zijn dat je libido niet hetzelfde is als dat het ooit was. Dan is het van belang dat je wederom het probleem durft te erkennen. Je kunt samen met je partner een plan bedenken om weer meer plezier te maken in de slaapkamer. Koop bijvoorbeeld leuke lingeriesetjes waarin jij je comfortabel en mooi voelt. Doe samen dingen die fijn en leuk voelen. Als je nog niet klaar bent voor de daad, kun je ook een sextoy voor je partner bestellen. Hiermee kunnen jullie intiem zijn zonder dat je zelf iets hoeft te doen wat naar of oncomfortabel voelt. Als je een mannelijke partner hebt, is een fleshlight een goede oplossing. Onderzoek dan natuurlijk wel eerst goed welke fleshlight ideaal is voor jou en je partner.  

Blijf qualitytime met elkaar spenderen

Als ouder heb je opeens een hele andere rol. Dit kan de dynamiek in jullie relatie veranderen. Juist daarom is het zo belangrijk dat jullie voldoende tijd met elkaar blijven spenderen. Zo verklein je de kans dat jullie uit elkaar groeien. Doe romantische dingen die jullie beiden leuk vinden. Als jullie wat langer weggaan, kan het wijs zijn om de kleine naar een vertrouwd adres te brengen. Dan weet je zeker dat het goed komt. Op die manier kunnen jullie met een gerust hart wat leuks doen. Anders loop je het risico dat jullie alsnog de hele avond met het hoofd bij de kleine zitten.