Is er iemand in jouw omgeving overleden en wil je jouw steun betuigen? Dan kun je een mooi rouwboeket laten bezorgen. De boeketten zijn met veel zorg samengesteld en je hebt hierdoor een laatste steunbetuiging voor de familie van de overledene. Met een groot aantal varianten is er altijd een oplossing die bij jouw gevoel past. Het is dan wel belangrijk dat je weet waar je allemaal op moet letten. Het is immers niet zomaar een boeket en je moet jouw gevoel hierin overbrengen. Onderstaande tips zorgen ervoor dat je tevreden bent met jouw eigen boeket. 

Vragen om bij stil te staan

Een rouwboeket is ervoor bedoeld om een laatste dienst te bewijzen aan jouw dierbare. Het boeket kan bij de begrafenis gelegd worden op de kist, maar ook op een later moment bij de gedenkplaats komen. Er zijn een groot aantal verschillende rouwbloemen beschikbaar om een keuze uit te maken. Ook moet je vooraf weten waar je het rouwstuk laat bezorgen, wanneer deze bezorgd moeten worden en welke tekst er op het lint moet komen te staan. Vooraf zijn er daarom een aantal keuzes die je moet maken. Ondanks een zware tijd is het wel belangrijk om hierbij stil te staan. 

Meerdere varianten beschikbaar

Bij een rouwboeket heb je de keuze uit twee varianten. Zo heb je het boeket, maar ook het rouwstuk. Het boeket is gemaakt van bloemen en ziet eruit als een normaal boeket. Het grootste verschil met de boeketten voor andere gelegenheden is dat dit boeket zorgvuldig uitgekozen is op basis van kleur en het soort bloemen. Zo zijn ze geschikt voor een begrafenis, crematie of op de gedenkplaats. Bij een rouwstuk zitten de bloemen in oase en kunnen de stukken in meerdere vormen komen. Zo bepaal je helemaal hoe het eruit komt te zien. 

Lees ook: je testament opstellen

De datum en de plaats voor bezorging

Zodra je de vorm en het uiterlijk van de bloemen hebt vastgesteld, moet je bepalen waar je het rouwboeket af laat leveren. In veel gevallen wordt het rouwboeket afgeleverd voor de dienst. De bloemen kunnen dan op de kist gelegd worden. Echter kun je er ook voor kiezen om het boeket pas achteraf te laten bezorgen, waardoor het boeket bij de gedenkplaats komt te liggen. Afhankelijk van deze keuze heb je ook een geheel andere tijd waarop de bloemen bezorgd dienen te worden. Zorg dat je hiervoor de juiste keuzes maakt. 

De tekst op het lint

Het enige waar je dan nog aan hoeft te denken is de tekst die je op de rouwkaart plaatst. Deze tekst zorgt namelijk voor de persoonlijke draai die je hieraan geeft. De meeste mensen kiezen voor het plaatsen van de namen. Anderen zetten hier nog een extra zin bij. Het is belangrijk dat je hierbij dicht bij jezelf blijft. Uiteraard kun je ook kiezen voor een standaardtekst die beschikbaar is. Dit kan helpen bij het maken van de keuzes. Met jouw boeket zorg je voor een laatste steunbetuiging aan dierbaren.