Weet je wat ik nou zo bijzonder vind? Op mijn TikTok wordt er voortdurend gevraagd of ik een roomtour wil geven. Waarom zijn mensen zo geïnteresseerd in hoe andere mensen wonen? Geloof me, ons interieur is echt niet zo bijzonder. Die roomtour trends lijken vooral ook gericht op slaapkamer en dan met name de kamertjes voor de allerkleinsten. Daar kan ik mij dan wel weer wat bij voorstellen.

De mommy to be

Als je voor het eerst moeder wordt, ben je zo in de zevende hemel (meestal dan) dat je gewoon niet weet waar je beginnen moet als het gaat om de babykamer. Welke meubeltjes gaan er in? Ga je een thema aanhouden of wellicht een bepaalde kleur? Wat ga je voor de ramen hangen? Hoe donker moet het zijn in de babykamer?

Zoveel vragen spoken er dan door je hoofd, terwijl er ook nog eens een soort van tijdsdruk achter zit. Het liefst is de kamer namelijk af rond de dertig weken zwangerschap zodat de meubeltjes nog even luchten kunnen. Het is dus niet zo erg als je het even allemaal niet meer weet en gewoon wat babykamer inspiratie bij anderen wil opdoen.

Slaapkamers meest gevraagd tijdens roomtour op TikTok

Slaapkamers meest gevraagd tijdens roomtour op TikTok

Niet alleen de babykamer is een vaak gevraagde tour. Mensen zien eveneens graag waar andere mensen slapen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zelf stiekem ook altijd machtig interessant vind. Het is de plek waar de meeste magie plaatsvindt (hoop je dan). Dan moet je natuurlijk er wel voor zorgen dat de buurtjes niet kunnen meegenieten. De juiste overgordijnen zijn dan geen overbodige luxe.

Persoonlijk vind ik die lange, die tot de grond komen, altijd wel chique ogen. Het heeft iets verzorgds ogen. Een beetje zoals een duurdere hotelkamer gepresenteerd wordt, als je begrijpt wat ik bedoel. Soms zou ik mijn eigen slaapkamer ook zo willen hebben. Het heeft iets rustgevends.

Misschien dat ik ooit de boel gewoon eens omgooi en het herinricht of style. Tot die tijd doe ik gewoon nog even wat slaapkamer inspiratie op bij anderen. Soort van gluren bij de buren zonder dat je stoute dingen ziet. Maar geef nou toe, jij bent toch ook gewoon stiekem nieuwsgierig naar de slaapkamers van andere mensen? Het is de meest geheimzinnige ruimte in het huis!