Alles willen weten over een etherische olie diffuser? Dat lees je hieronder.

Je ziet het steeds vaker bij vrienden of kennissen thuis. Een apparaatje, een stijlvolle aroma diffuser, waar stoom met een lekker geurtje uit komt. Soms heeft het apparaat zelfs een lampje, die van kleur kan veranderen. Maar wat is een aroma diffuser nou eigenlijk en hoe werkt het?

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is feitelijk een bakje met water, waar je wat druppels etherische olie in doet. Als je de diffuser aan zet, wordt het water, door middel van trillingen, omgezet in nevel, waardoor de geur door de ruimte verspreid wordt en het helpt de luchtvochtigheid op peil te houden. Een aroma diffuser is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, mét of zonder ledlampje die van kleur verandert.

Wat is etherische olie?

Etherische olie is een mengsel van vluchtige, aromatische moleculen die uit planten wordt gehaald. Bijvoorbeeld uit de bloesem, de vrucht of het zaad van de plant. De olie heeft de kenmerkende geur van de plant, waaruit de moleculen worden gewonnen. Het mengsel wordt wel ‘olie’ genoemd, maar er zitten geen vetten in en het verdampt makkelijk bij verhitting.

Aromatherapie

Deze manier van vernevelen werd door onze voorouders al gebruikt bij het verjagen van kwade geesten, bij rituelen, maar zeker ook bij ziekten. Er zijn tal van planten die een geneeskrachtige of ontspannende werking hebben. Lavendel en sinaasappel bijvoorbeeld hebben een rustgevende en ontspannende werking op ons lichaam. Heb je last van stress of slaap je slecht? Zet dan een diffuser met lavendelolie in je slaapkamer of in je kantoor. Eucalyptus en tea tree openen de neus bij verkoudheid.

Ook tegen muggen

Zit je ’s avonds lekker in de tuin of heb je de ramen en deuren open, omdat het zo benauwd is binnen, dan komen de muggen met grote getalen naar je toe. Gelukkig is er ook een etherische olie tegen muggen. Deze zal sinaasappel, citroen, eucalyptus en lemongrass bevatten. De oliën zomerbries en morning daisy zijn mengsels van eerdergenoemde geuren en zijn ook aanraders om de muggen van je weg te houden.

Welke neem ik zelf dan?

Ik ben wel fan van Geurwolkje.nl. Haar etherische oliën zijn namelijk 100% natuurlijk en verwerkt en geproduceerd op Nederlandse bodem. Daar gaat mijn voorkeur dan ook naar uit. Geurwolkje.nl heeft ook een uitgebreid assortiment met een duidelijke reden voor gebruik bij elk aroma. Zoals bijvoorbeeld de morning daisy tegen de muggen. Heb je nog geen diffuser? Geen probleem, want deze zijn eveneens beschikbaar in de webshop. In verschillende kleuren en soorten hou, dus je zal altijd wel een geschikte voor in de huiskamer of kantoor vinden. Echt een aanrader voor wie van een lekker geurtje, maar ook van style houdt.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock