Het is duidelijk kouder aan het worden. Vanochtend moest ik zelfs de autoruit krabben, zo koud is het. En toch lijkt die ontzettend warme zomer nog zo kort geleden. Wat was het heerlijk om van de zon te genieten en elke avond buiten te eten. Ook de kinderen vonden het geweldig dat het zo lang licht was en ze in de tuin konden spelen. Dat langere licht was hartstikke leuk, maar had ook echt wel nadelen. De twee kinderkamers boven vingen niet alleen alle zon op, maar waren ook niet donker te krijgen ‘s-avonds. Met andere woorden: twee wakkere kinderen, omdat ze niet konden slapen door de volledig verlichte kamer! Niet handig dus. Overigens wil ik wel ook opmerken dat ze in de winter ook steevast klagen niet te kunnen slapen, omdat het zo donker is. Dan moet er weer een lampje aan. Maar ik ben het met ze eens dat het in de zomermaanden wel erg zonnig in hun kamer is. Dus daar moeten we denk ik wel verandering in brengen. Ik zelf dacht aan deels verduisterende duo rolgordijnen.

Waarom de keuze voor duo rolgordijnen?

Voordat ik overladen wordt met suggesties voor het verduisteren van de kamers, wat ik overigens wel graag ontvang, zal ik alvast de keuze voor het aanschaffen van rolgordijnen in plaats van rolluiken nader verklaren. Allereerst is er het financiële plaatje. Rolluiken hebben we zeker weten ook overwogen, maar is een behoorlijke investering. Voor het op juiste temperatuur houden van de zolder was dat wel iets waar we over na hebben gedacht. Maar hoogstwaarschijnlijk willen we een soort van climat control of airco in huis laten aanleggen. Dan zouden de rolluiken geen toegevoegde waarde meer hebben wat betref het koel houden van de woning en zijn het dan vooral dure verduistering producten. Vandaar de keuze voor een duo rolgordijn. Als tweede vind ik ook, dat er meer mogelijkheden zijn als het om dit soort gaat. In onze slaapkamer hebben we nu wittige hangen. Geen aanrader overigens, want als er per ongeluk een beestje tussen komt en deze wordt geplet, blijf je altijd dat “lijkje” zien. Te zijner tijd zullen we deze dan ook vervangen, maar de zolderkamers zijn eerst aan de beurt.

Waar moet ik op letten?

Ik heb nog nooit eerder duo rolgordijnen hoeven aan te schaffen, dus weet ook niet waar ik rekeningen meet moet houden. De meest verkochte duo rolgordijnen op maat zijn vooral voor in de woonkamer bedoeld denk ik. Maar ik heb ze ook gezien voor de kinderkamers. Dus wel een beetje lichtdoorlatend, wat weer een extra lampje kan schelen. Nietwaar? Het enige wat ik wel weet is dat een lichte kleur in een huishouden, waar ook zilvervisjes voorkomen (helaas en jakkes), niet echt een optie is. Hoe de vorige bewoners dat bedacht hebben, vraag ik mij echt af. Enfin, gelukkig is het voorlopig nog geen zomer en heb ik nog geruime tijd om mij verder te verdiepen in de wondere wereld van de duo rolgordijnen. Tips zijn uiteraard van hart welkom!