Tanden poetsen, klaarmaken voor bed en eindeloos gedobber in het bad: een badkamer krijgt heel wat te verduren, zeker met kinderen. Hoe zorg je dus voor handige, functionele én mooie badkamer bij jou thuis? Simpel, alles wat je nodig hebt zijn de volgende 4 tips.

Ieder zijn plekje

Zorg zoveel mogelijk voor dichte kasten en rekjes om de algemene look van je badkamer proper te houden. Schaf ook rieten manden aan of gebruik schoendozen. Zo kan je alle losse producten (en in de badkamer zijn dat er heel wat) goed rangschikken en behoud je het overzicht. Wat met de kleintjes? Zij krijgen natuurlijk ook een schuif of een doos waar ze hun lievelingsbadeend, rekkers en haarborstels in kunnen bewaren. Plaats de tandenborstels en tandpasta in het zicht, en ruim de rest weg in een kast of onder de wastafel.

Leeg? Recycleer!

Niets zo rommelig als twintig flessen shampoo in de douche of op de badrand. Installeer een regel: wie de laatste druppel shampoo gebruikt, brengt de bus naar de PMD-zak 😉 Als je voor een duurzaam alternatief wil gaan, en meteen je afval wat wil verminderen, kan je ook kiezen voor herbruikbare zeep en shampoo. Zo kun je dezelfde bus gewoon blijven aanvullen. Nog duurzamer zijn zeep en shampoo bars, maar deze zijn iets minder makkelijk voor kinderen. Wel gaan ze erg lang mee, dus zijn ze nog eens goed voor de portemonnee ook!

Safety first

Kleine kinderen lopen al snel ergens tegen of kunnen wel eens uitglijden. Maak je badkamer dus veilig voor iedereen, met bijvoorbeeld hoekbeschermers, een antislipmat in de douche en een kindertrapje naast bad. Antislip trapjes voor de wastafel zijn een must als je kinderen nog klein zijn. Je kan met je kindje perfect douchen in een inloopdouche, maar ook een bad kan super leuk zijn, zeker met badspeelgoed! Let wel op dat je badkraan niet scherp is en je kindjes zich er niet aan kunnen stoten. Deze kan namelijk warm worden en heeft scherpe randen. Een thermostatische kraan is ook een echte must om het gevaar op te verbranden te verkleinen.

Kies voor onderhoudsvriendelijke materialen

Kurk en parket is prachtig, maar niet zo onderhoudsvriendelijk. Kies voor materialen waar je weinig vlekken op ziet, die niet snel vuil worden en je makkelijk even kan opdweilen. De beste materialen zijn keramische tegels en vinyl. En onze laatste tip: hoe minder voegen, hoe onderhoudsvriendelijker 😉