Het duurde even, maar ik heb weer goed nieuws van Max & Lea! Ik heb gemerkt hoe enthousiast er gereageerd op haar vorige producten, dus wilde maar al te graag een nieuw item van haar in het zonnetje zetten. Immers sta ik volledig achter de visie van Max & Lea en hoe ze dit in haar producten laat terugkomen. Het draait om de ontwikkeling van het kind terwijl de ecologische voetafdruk in het achterhoofd blijft. Het clockboard en playboard was al een groot succes hier in eens, dus ik had goede verwachtingen voor het lockboard. Hou je het nog een beetje bij qua benamingen. Enfin, het lockboard dus.

Wat is het lockboard?

Kort gezegd is het Max & Lea lockboard een houten plaat in de vorm van een huis met zes verschillende sloten er op. Leuk voor de kleine Houdini om alvast te leren ontsnappen. Het is een unieke en leuke manier om de fijne motoriek te ontwikkelen. Naast dat het gewoon ontzettend leuk is voor een kind om dingen open en dicht te doen. Het schijnt ook goed te zijn voor de oog- en handcoördinatie. En uiteraard ook de vindingrijkheid, want de instructies over hoe een slot geopend moet worden staan er niet bij.

Achter elk slot zit nog een verrassing in de vorm van een afbeelding. Hoe leuk is het om daar dan verhalen bij te verzinnen met elkaar? Goed voor de fantasie en de creatieve ontwikkeling van het jonge kind. Maar het is natuurlijk vooral ook uitstekend voor de ontwikkeling van het oplossingsgerichte vermogen van het infantiele brein. Daar kunnen ze op latere leeftijd alleen maar profijt van hebben, toch? Het leren “outside of the lock” te kijken. Maar voor nu, in ons gezin, staat de fijne motorische ontwikkeling voorop. Alhoewel ik niet heel persé het nodig vindt dat ze alle sloten kunnen gaan openen, maar dat is een ander verhaal.

Max & Lea lockboard

In de praktijk

De peuter van drie mocht het Max & Lea lockboard proberen. In eerste instantie werd ze even boos toen ze de sloten niet open kreeg. Ik heb het toen samen met haar gedaan en toen ze eenmaal de handeling door had, was ze geïnteresseerd in alle luikjes en wat erachter verscholen ging. Het was grappig om haar als een mini Houdini aan de slag te zien gaan. Het vergt wel wat van de fijne motoriek, dus ik begrijp de oefening volledig. Kortom, zeker weer een leuk product van Max & Lea!

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/