Een tijdje geleden heb ik al verteld over de nieuwe duurzame shampoo in de vorm van een schijfje. Ik gebruik deze nog steeds, dus het gaat verrassend lang mee. De kinderen hebben mij nu het ook al aantal zien gebruiken en begonnen steeds nieuwsgieriger te raken. “Shampoo? Maar hoe kan dat dan? En schuimt het nog wel?” Ze vonden het maar een raar ding, die beste shampoo bar. Maar toch intrigerend genoeg om er elke keer weer naar te vragen. Je kan dus ook wel begrijpen dat ze blij verrast waren dat ik een kindervariant voor ze in huis had gehaald.

Shampoo Bar Kokos 

Je wordt al verrast als je het pakketje opent. De shampoo bar ruikt namelijk heerlijk! Het is alsof je je op een Bounty eiland waant, want de geur van kokos komt je tegemoet. De kinderen waren er ook enthousiast over, want het voelde alsof ze parfum op hun haartjes smeerden. De shampoo bar zelf bleek wat kleiner dan de mijne, maar dat maakt het ook geschikt voor kinderhandjes. Het weegt dan ook slechts 35 gram. Verder zijn de ingrediënten kindvriendelijk en helemaal vegan. Het ronde schijfje is namelijk vrij van SLS en palmolie. Ook wel zo’n fijn idee als het op hun tere hoofdhuidjes gesmeerd wordt.

shampoo bar kokos

Het gebruik in de praktijk

Allereerst vonden de kinderen het echt gewoonweg geweldig om met een rond schijfje, de shampoo bar, over hun haar te wrijven. De blik in hun ogen toen het begon te schuimen was heel grappig om te zien. Het was vervolgens een kwestie van goed inwrijven en daarna uitspoelen. Eenmaal uitgewassen leek het haar heel stug aan te voelen. Dat maakte het invlechten wel een stuk makkelijker. De dag daarna was het verrassend heel zacht en soepel. En het rook heerlijk naar kokos! Ik ben benieuwd hoe hoe de haartjes de volgende keren aanvoelen, want de shampoo bar gaat voorlopig nog wel mee. Doen we gelijk weer een stukje duurzaam met elkaar. Hopelijk volgen er snel meer kindervarianten van dit ronde schijfje. En tegen de tijd dat ze pubers zijn, schakelen we vast over naar shampoo voor vet haar. Gelukkig duurt dat nog wel even.

shampoo bar kokos