Oh, wat heerlijk! De dagen lijken alweer langer te worden, het zonnetje begint te schijnen en we kunnen zowaar zonder jas naar buiten. Met andere woorden: de lente is begonnen! Wij hebben erg uitgekeken naar deze tijd en vooral het idee van weer lekker buiten spelen. Het is ook wel weer even omschakelen hoor. Het betekent namelijk ook de inhoud van de kledingkast aanpassen. Alle zomerse kleertjes zijn al van zomer gehaald, gewassen en opgeruimd in de kast van de meiden. We zijn dus helemaal klaar voor het zonnige weer!

Ook de kleding voor de nachten is natuurlijk aangepast. De pyamaatjes zijn inmiddels verruild voor shorts en shirts en de dikke slaapzakken van de baby zijn vervangen door de mouwloze katoenen variant van Jollein. Vooral dat is iets waar zowel ik als de kleine meid naar uit gekeken hebben. Zo kan ze namelijk een stuk makkelijker bij haar duim, waar ik weer blij van word omdat ik dan niet mijn bed uit hoef (in theorie). Ook het rollen lijkt een stuk makkelijker te gaan in de zomerslaapzak. En het oogt gewoon meer comfortabel.

Lees ook: alternatief voor inbakeren

Een nieuwe frisse slaapzak

Uiteraard had ik nog wel zomerslaapzakken van de andere twee, maar deze waren inmiddels zo verouderd dat ik voor de kleine meid een nieuwe wilde aanschaffen. Het leek me leuk dit keer eentje met een printje te kopen, waar ik voorheen altijd ruitjes slaapzakjes had. Op een beurs was ik het merk Jollein (hier) tegengekomen die de nieuwe zomercollectie showde. Daartussen hing een zomerslaapzakje met eenhoorntjes erop! Het straalde een en al schattigheid uit, dus ik wist al snel dat dat de slaapzak was die ik voor de baby wilden hebben. Wist je trouwens dat Jollein met nog drie andere nieuwe slaapzakjes is gekomen? En dat deze in de maten 70, 90 en 110 cm verkrijgbaar zijn?

Inmiddels is de slaapzak al flink in gebruik en kan ik zeggen dat het echt een aanrader is. Het is al een paar keer gewassen zonder dat de stof anders gaat aanvoelen of de kleuren vervagen. En elke keer dat ze er in slaapt, blijft ze er schattig uit zien. Kortom, super schattig en goede kwaliteit voor weinig geld!