Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids

“Het krijspaleis brengt werkelijk alles in rekening”

Ik zal je eerlijk bekennen, dat ik geregeld met mijn kinderen naar het krijspaleis ga. Niet omdat ik zelf nou zo’n groot fan ben van de speelplek, maar omdat mijn kinderen het er ontzettend naar hun zin hebben en het ook goed is voor hun motorische ontwikkeling. En we weten allemaal dat als het om mijn kinderen gaat, extra stimulans altijd meer dan welkom is. Dus zit ik denk ik minimaal één keer per twee maanden tussen de krijsende kinderen en chagrijnige ouders. Inmiddels heb ik een zogeheten bullshit filter ontwikkeld, dus hoor ik de meeste kinderen niet eens meer als ze aan het einde van de dag om alles gaan huilen. Sterker nog, ik kan er soms wel een beetje om lachen. Vooral als je de gefrustreerde ouder erbij ziet die eigenlijk al een uur geleden naar huis wilde, maar het kind niet. Negen van de tien keer krijst het daarna nog harder als dan toch de jas en schoenen aangetrokken moeten worden. Uiteraard heb ik ook zelf soort momenten met mijn kroost, maar ik raak er niet (meer) gefrustreerd over. Dat scheelt enorm. Zo is het naar het krijspaleis gaan nog best uit te houden. 

Het krijspaleis rekent af voor water!

Ik ben blij dat de meeste indoor speeltuinen tegenwoordig meer op de gezonde toer gaan. Een twee jaar geleden waren de tosti’s alleen op wit brood verkrijgbaar, tegenwoordig gaat er meer bruin over de toonbank. Hetzelfde geldt voor de limonade.  Bij de meeste krijspaleizen is er een suikervrije variant te krijgen. Het is alleen ontzettend jammer, dat ze deze vervolgens extra zoet maken. Het lijkt soms alsof de verhouding siroop/ water 1:1 is.  Dat maakt het echt mierzoet! Vorige keer heb ik daarom ook gevraagd of de lieftallige medewerkster er wat extra water bij wilde doen. Dat was uiteraard geen probleem en kostte €1. Wat??? Ik probeerde haar nog uit te leggen dat ik geen extra kan wilde en dat ze gewoon wat uit de limonadekan mocht weggieten en dat het water toevoegen. Ik wilde gewoon een minder sterke variant  limonade. “Dan is het nog steeds een euro, mevrouw”. Nou, ik heb haar heel hard uitgelachen, de kan meegenomen zonder het extra water en gewoon het zelf onder de kraan aangevuld. Wil je eens gezonder zijn voor je kinderen, moet je er extra betalen voor nog ook. Dan ben ik een echte krent en regel ik het zelf verder wel. Toch?

Lees ook: het krijspaleis, ja of nee?

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Oma Will

  6 maanden ago

  Hier staat je verstand bij stil toch!!
  Water uit de kraan!
  Minder siroop is geld terug toch.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Suus bakt: een After BBQ aardbeientaart

Als we hier in huis roepen dat we gaan BBQen, ...

Sluiten