Wat een meisje wil

“Mama, ik ben een meisje toch?” vroeg mijn oudste laatst aan mij. Ik wilde in eerste instantie het gelijk beamen, maar iets in haar ogen deed me vermoeden dat ze het met een reden vroeg. Waarom nu ineens deze vraag? Ik dacht het antwoord te kunnen omzeilen door haar te vragen waarom ze hier ineens aan dacht. En baf, daar werden mijn vermoedens bevestigd. “Als ik een meisje ben, mag ik hakken. Net zoals jij, mama”. Toen ik haar uitlegde dat ze daar nog echt een tikkie te jong voor was, volgde er een heel verhaal over hoe dat ene meisje uit haar klas wel op hakken mocht lopen van haar mama. En dat het oneerlijk was dat ik zo gemeen was. Zij wilde ook de roze gouden kleine pumps met allerlei franjes eraan,  Nou houd ik zielsveel van mijn dochter, maar ik zag het niet zitten om dit voor haar aan te schaffen. Haar kennende zou ze deze dan namelijk elke dag naar school aan willen en dat is voor haar gewoon geen optie.

Op schoenen bezuinigen we niet

Goede schoenen zijn heel erg belangrijk voor ons meisje. Alle beeninspanningen kosten haar wat meer moeite dan een gemiddeld kind, dus wil ik het niet nog eens verzwaren door slecht schoeisel. Een goede zool is dan erg belangrijk. Verder is het natuurlijk ook wel fijn als het er nog een beetje leuk uit ziet en niet na twee keer dragen al slijtage vertoond. Dat laatste interesseert de kleuter echt niet, maar het uiterlijk des te meer. Als ik schoenen voor haar zou aanschaffen die zij niet mooi vindt, weet ik vrij zeker dat ze zal weigeren ze aan te trekken. We moesten dus gezamenlijk een nieuw paar uitzoeken.

Hakken gevonden bij Koel4Kids

Vorig jaar hadden we al een paar schoenen geprobeerd van Koel4Kids en die waren uitstekend bevallen. Reden dus om wederom op hun website een kijkje te nemen. Ik verwachtte half een discussie met de kleuter toen ik bij het openen van de homepage als eerste een paar roze laarsjes zag, maar ze hield zich wijselijk stil. Samen scrolden we door pagina’s heen en vertelden we elkaar welke we wel of niet mooi vonden. Tot ze ineens heel enthousiast werd en “mama, kijk hakken” brulde.  Ik zocht op de pagina naar kleine pumps maar tot mijn grote verrassing wees ze naar een paar bruine laarsjes met een te verwaarlozen hak.  Zo eentje die je ook op mannenschoenen vindt, dus niks pumpsachtig. Hier kon ik als moeder zonder problemen volmondig ja op zeggen. Twee dagen later liep ze te flaneren op haar nieuwe schoentjes. Natuurlijk moest haar zusje ook een setje, want ook zij is toch een meisje? “En dan kunnen mensen zien dat we twee meisjes zijn en bij elkaar horen”.  Natuurlijk lieverd!