De lentezon breekt door en de deuren worden overal weer open gegooid. Ik zie de dekens uit de ramen gehangen worden en de droogmolens in de tuin worden weer opgetuigd. Jazeker, de grote schoonmaak is weer begonnen. Terwijl je bezig bent met de poetsdoekjes en elke meubel verplaatst om er achter eens grondig te reinigen, merk je ook gelijk weer welke klusjes nog zijn blijven liggen. Gelukkig komt er ook weer een vaderdag aan, dus het lijstje kan al opgemaakt worden. En dan met alle liefde de juiste tools geven, dan kan het helemaal niet meer verkeerd gaan. Toch?

De juiste gereedschap

Ik heb manlief al een zetje in de goede richting gegeven met een nieuwe werktool. Hij was druk bezig in de tuin met het opzetten van het speelhuisje voor de kinderen. Als hij moest boren of schroeven, of weet ik wat meer je doet bij zo’n klus, gebruikte hij of de vuurschaal of de tuintafel als ondergrond. Zo nu dan en werd ik geroepen om iets vast te houden als het niet bleef liggen op zijn zelf bedachte “werktafel“. Alhoewel ik het zeer creatief vond, leek het mij toch niet erg praktisch om zo je klusjes uit te voeren. Je begrijpt dan ook dat ik redelijk snel bedacht had waar ik manlief blij zou maken deze vaderdag. En omdat hij nu toch al verder wilde gaan met zijn project heb ik hem zijn nieuwe gereedschap gewoon al gegeven.

Workmate® Opvouwbare Werkbank van Black & Dekker

Als mijn vader vroeger ging klussen, had hij zo’n handige werktafel. Ik herinner me dat hij er alles tussen vast kon zetten en soms ook zo gewoon lijm liet opdrogen tussen onderdelen. Gewoon door ze klem te zetten. Zo’n ding moest ik dus aan manlief geven, had ik al bedacht. Gelukkig wilde Black & Dekker mij wel een handje helpen met haar Workmate. Natuurlijk heb ik even op hun site gekeken naar de eigenschappen en voordelen van de opvouwbare werkbank:

  • Verstelbare klemplanken met groeven voor nog meer klemmogelijkheden en betrouwbare klemkracht
  • Opvouwbaar voor compact opbergen en handig vervoeren
  • Opvouwbaar in één handsbeweging – gemakkelijk en compact
  • Sterke stalen constructie, belastbaar tot 250 kg

Inmiddels is de werkbank al veelvuldig in gebruik. Wat belooft doet het ook. Je hoeft geen enorme handleiding te lezen, het is gemakkelijk in gebruik. En ook in elkaar gezet, opgeklapt en ingeklapt. En als je klaar bent, zet je het tegen een muurtje, want het neemt niet veel ruimte in beslag. De klemmetjes zijn gemakkelijk te verplaatsen en toch zorgen ze ervoor dat hetgeen geklemd wordt ook echt muurvast zit. Eigenlijk is een workmate een tafel dat elke klusser gewoon in huis, of garage, moet hebben. Het gereedschap kunnen we verzorgen voor de man, de tijd moet hij zelf nog even regelen. Maar als er een nieuw “speeltje” is, zal dat ook vast geen probleem meer zijn. Mannen en hun hebbedingetjes.