Wij wonen nu ruim twee jaar in onze huidige woning en nog zijn er tal van klusjes, die nog gedaan moeten worden. Niet alleen in het huis, maar ook in de tuin. Ik zelf heb echt twee linker handen, dus werk ik alleen op duidelijke aanwijzingen. En dan nog is het geen garantie dat het projectje slaagt. Ik hoop dat mijn dochters een beter klusinzicht hebben dan ik. Gelukkig hebben ze al in ieder geval genoeg plezier er in, want als papa en opa in de tuin bezig zijn willen ze het liefst meehelpen.  Als manlief zijn rolmaat in huis kwijt is, weet hij ook dat hij eerst in de speelhoek van de dames moet kijken. Grote kans dat deze is ingepikt door één van de dames. Op de één of andere manier willen ze net zoals papa met de hamer en tangetjes aan de slag.

Ik wist niet of het was omdat het zo leuk is om papa te helpen of dat ze echt graag zelf aan de slag wilden, maar het leek mij leuk om ze wat meer erover te laten ontdekken. Kiddeaus wilde mij wel helpen in de zoektocht naar de klusser in de dames en stelde een houten werkbank ter beschikking. Zoals je weet ben ik dol op houten speelgoed, dus daar was ik al enthousiast genoeg over. De werkbank zelf overtrof toch ook mijn verwachtingen.

De houten werkbank

Het is een vrij compact stuk speelgoed. Je kan het prima op een tafeltje neerzetten en gewoon weer opruimen als de kleine er klaar mee is. Bij de werkbank zitten alle noodzakelijke gereedschapsonderdelen zoals de hamer, de tang, de schroevendraaier, maar ook spijkers en bouten en moeren en plaatjes. De werkbank zelf, wat tevens ook gelijk een gereedschapskist is, heeft allemaal gaten waar de bouten en spijkers doorheen kunnen. Ik kan me heel goed voorstellen dat het aandraaien en losdraaien van de bouten en moeren, maar ook het in de gaatjes duwen van de werkbank, zeer bevorderlijk is voor de fijne motoriek.  Daarnaast is het voor een kind gewoon echt heel leuk om zelf te (leren) klussen. Of gewoon de hele tijd de gaatjes te vullen 😉 Kortom, het is zeker een leuk cadeau om een peuter (of papa) blij mee te maken.

https://meervanmir.eu/review-my-workbench-webshop-kiddeaus-houten-speelgoed-werkbank

Volgens de makers van My Workbench is de leeftijd vanaf drie jaar. Veerle is twee jaar en heeft zich er prima mee vermaakt. Het af- en aandraaien van de moertjes was nog iets te hoog gegrepen, maar met dat kon de pret niet drukken. Verder bevat het geen onderdelen waarvan ik denk dat het niet geschikt zou kunnen zijn voor een net peuter.