Met Pasen worden er hier in huis en/of de tuin een hele hoop paaseieren verstopt. Door de paashaas natuurlijk! Daarna laten we onze kinderen er op los en wordt in een recordtijd alles weer gevonden. En de kunst is om het dan voor elkaar te krijgen dat ze niet alles tegelijk opeten. Want met Pasen houden we hier ook altijd een paasbrunch! Net als met kerst kan ik hier ook al weken van tevoren mee bezig zijn. Wat is lekker? Wat hebben we nog niet eerder geserveerd? Genoeg balans tussen hartig en zoet? Hebben we genoeg? Teveel is altijd beter dan te weinig toch? Gelukkig is mijn vriend net zo’n obsessive planner als ik, dus dan voelt het wat minder overdreven haha! Dit jaar heb ik geoefend met mijn idee van een over de top paasei. Krokant, smeuïg, vrolijke kleuren. En dit is mijn paastoetje geworden!

Wat heb je nodig?

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 ml slagroom, suiker naar smaak
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 ei
  • fruit naar keuze

En dan nu aan de slag!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Maak een paasei vorm van dik papier. Ik had alleen dun papier in huis dus heb ik er meerdere gemaakt en vastgeplakt aan elkaar. Vandaar de plakbandjes 😉

Leg het bladerdeeg op het aanrecht en laat het ontdooien. Haal vervolgens de papiertjes eraf en stapel de plakken bladerdeeg op elkaar. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoekige plak.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en leg hier het plak bladerdeeg op. Leg je paasei vorm erop en snijd voorzichtig met een scherpe mes langs de randen. Verwijder de vorm en het overtollige bladerdeeg. Maak de randen van de bladerdeeg paasei met je vinger nat met wat water. Snijd op je aanrecht uit het overtollige bladerdeeg lange dunne repen en maak hier een opstaande rand van om je paasei. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.

Bak je bladerdeeg paasei 20-25 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten, zodra het bladerdeeg goudbruin is geworden mag het uit de oven. Laat het volledig afkoelen.

Chocolade……mmmmmm

Smelt ondertussen je witte chocolade au bain marie. Zodra de paasei volledig is afgekoeld smeer je het (niet de randen!) helemaal in met een laagje witte chocolade. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet te snel zacht wordt door de slagroom. Klop de slagroom stijf en spuit of smeer hiermee de paasei in.

Nu kun je al het fruit naar keuze in gelijke stukken snijden en je paasei ermee versieren. Ik heb gekozen voor gelijke banen fruit, maar je kan het zo mooi en gek maken als je zelf wil. Eet smakelijk!

Lees ook: Suus bakt kerstboomschuimpopjes op een stokje