Mijn kinderen hebben de zomer van hun leven gehad. Naast het vele zwemmen, ijsjes eten en weet ik welke zomerse activiteit nog meer, mochten ze eindeloos kleien van mij. Wat dat betreft ben ik een beetje een ontaarde moeder, want stiekem heb ik gewoon een hekel aan het spul. De kinderen zijn er echter dol op en hebben er eindeloos plezier van, dus soms accepteer ik het gewoon. Ook al trap ik nog dagenlang in kleine verdwaalde stukjes klei, die dan aan mijn sokken blijven kleven. Net zoals ik overal uitgedroogde door de kinderen gemaakte creaties terug vind. Als ze het even niet door hebben, deponeer ik ze vervolgens wel in de prullenbak.

Buiten kleien, wat een top idee

Maar om weer even terug te komen op de zomer. Ik had dus het geniale idee om de kinderen lekker buiten te laten kleien. Slurpten ze gelijk wat vitamine D op en ik had geen gekleurde kruimeltjes in huis. De meiden vonden het een geweldig idee en vermaakten zich uitstekend met hun kleispulletjes aan de tuintafel. De enige regel dat gold, was dat alle kruimeltjes van de grond opgeraapt moesten worden. Dat was blijkbaar geen enkel probleem (je zou denken dat het in de woonkamer dan ook zou moeten kunnen, maar helaas) en de tuin zag na hun spelerij er altijd kleivrij uit. En ze liepen het ook niet eens naar binnen! Maar ja, de regenachtige dagen komen er weer aan en worden de buiten klei dagen schaarser. Natuurlijk ga ik mijn kinderen niet hun speelplezier ontzeggen, dus moest ik op zoek naar iets om de klei mee te vervangen.

Thinking Putty

Er is iets heel nieuws verkrijgbaar en het heet thinking putty. De meiden vinden het fantastisch. Het is in hun ogen namelijk klei, slijm, stressbal en squishie ineen. Een ware droom van elk kind dus. Ik was erg benieuwd wat ze ermee zouden gaan doen en hoe lang het leuk zou blijven. Laten we het maar zo zeggen, het moest en zou mee naar bed worden genomen. Onze driejarige had de blauwe variant geclaimd en maakt er nu voornamelijk pannenkoeken en slangen van. De kleuter was helemaal in haar nopjes met de bruine putty, want die had glittertjes erin. Zij was eindeloos kleine stukjes eraf aan het halen en weer er op aan het zetten, doosje dicht en doosje weer open. Ze noemde het haar toverslijm. Ik snap het enthousiasme volledig. Thinking putty kan ik erg waarderen.Het voelt niet raar aan en je kan er veel leuke dingen mee doen. Zeker gezien het aantal varianten van het spul dat er bestaat. Ik verheug me er nu al op samen met de meiden ze stuk voor stuk uit te proberen.