Slijm! Ik weet echt nou niet wat daar nou leuk aan is. Het bestaat al een eeuwigheid, want in mijn jeugd was het ook al eens een rage. Toen snapte ik er niets van en nu ik ouder en wijzer ben eigenlijk nog minder. Maar misschien ligt dat wel gewoon aan mij. Ik checkte het daarom net even bij manlief, maar ook hij heeft er nooit wat mee gehad. Vreemd genoeg kan onze eigen dochter er geen genoeg van krijgen. Het is slijm dit en slijm dat. Van de week had ze met de bingo op de buitenschoolse opvang gewonnen en wat koos ze? Slijm! Maar dan wel van die goedkope zooi waar je echt niets mee kan. Als je dan toch iets met dat goedje wil doen, dan kan ik je aanraden om het kwalitatieve spul voor je kind te halen. Absoluut ook een stuk fijner voor de ouder. 

Ook de Num Noms hebben slijm

Neem bijvoorbeeld de Num Noms Snackables Silly Shakes Maker.  Volgens de titel van het product maak je kleine drankjes waar je glitter toppings aan kan toevoegen. Ten eerste kan je het absoluut niet drinken. En ten tweede is het gewoon een vorm van slijm. Alhoewel je in eerste instantie denkt dat je een lijm substantie in handen hebt. Het idee is dus dat je een klein winkeltje hebt waar je soort van milkshakes kan maken in de kleur blauw of rood, of beiden, met als extraatje twee verschillende glitters.  Voor ieder wat wils dus. Het concept is absoluut leuk bedacht, maar of de uitvoering ook zo leuk is?

Aan de slag met de Snackables Silly Shakes Maker

Men neme een beker met doorzichtig slijm of lijm of wat het ook is. Het plakt in ieder geval. Met het schepje doe jet het goedje in de mengkom waar je vervolgens een kleurtje naar keuze toevoegt, of gewoon allebei. Het flesje hoeft niet leeg, een paar druppels hebben al effect. Ik zou dit overigens met enige nauwkeurigheid doen, want ik vraag me af of je het kleurtje uit je kleren krijgt. Vervolgens voeg je wat toppings toe. Ook hier hoef je echt niet alles voor te gebruiken ook al vinden je kinderen van wel. Plaats de mengkom onder de garde en roer het mengsel door elkaar. 

Het slijmerige goedje schep je vervolgens in een lege soort van tube. Je kan het radje draaien zodat je er eentje er uit kan halen. De stamper gaat er dan in en door hard te duwen pers je zo de slijm in je bekertje, dat je er onder hebt geplaatst. Vergeet niet eerst het papiertje uit het bekertje te halen, want achteraf is dat erg lastig te doen. (Ik spreek uit ervaring!) Zit alles erin? Dan kan het dekseltje erop en kan het spelen beginnen. De kinderen vonden het erg leuk om er gewoon naar te kijken en af en toe het aan te raken. Het was gewoon nog te plakkerig voor ze.

De volgende dag was het meer een geheel geworden en konden ze er echt mee spelen. Het werd uit elkaar getrokken en tot een balletje gekneed en dan weer platgedrukt. Zelfs ik kon de substantie en deze vorm wel waarderen. Het plakte niet en het voelde niet glibberig meer. Een week later was het helaas keihard geworden. Het zou vast niet geholpen hebben dat de kinderen het in de open lucht hebben gehouden en niet meer terug in het bekertje hebben gedaan. Gelukkig kunnen we nog meer maken, want we hebben niet alles al bij de eerste poging gebruikt. Wij gaan dus nog een keer lol ervan hebben.

De Num Noms Snackables Silly Shakes Maker koop je uiteraard bij Bol.