Zal ik je een geheimpje vertellen? Ik vind het spelen met klei steeds minder vervelend worden. Tot een paar weken terug, was ook nooit erg enthousiast als de dames met de doos de kamer in kwamen. Niet dat ik ze daar ooit in zou tegen houden, hoor. Maar het was gewoon niet mijn favoriete bezigheid voor de meisjes. Het kleien an sich vond ik nooit zo het probleem. Het was meer als ze er klaar mee waren waar ik altijd tegenop zag. Ten eerste was ik meestal degene die de klei moest opruimen. Dit betekende ook het uit de kleine onderdelen peuteren en proberen weer te sorteren op kleur. Vervolgens moest ik dan de enorme koekjescollectie, gemaakt door de oudste, op slinkse wijze laten verdwijnen. Anders wist ik zeker dat ze het mee naar boven zou nemen en het uiteindelijk wonderbaarlijk in haar bed terecht zou komen ondanks haar belofte dat ze dat echt niet zou doen. Maar ook vooral het feit dat ik nog dagenlang her en der stukjes klei zou terugvinden en dan met name onder mijn sokken.

Klei is niet zo erg meer met letters en taal van Play-Doh

Gelukkig kan ik nu inmiddels zeggen dat de positieve kanten van spelen met klei eindelijk de minpunten overheersen. Klei is natuurlijk gewoon ontzettend goed voor creativiteit en fantasie van een kind. Dat kan je als ouder alleen maar toejuichen. Het is daarom ook dat ik recentelijk toch weer een nieuwe voorraad potjes Play-Doh heb aangeschaft en de niet-oorspronkelijk-gemengde kleistukken in de prullenbak heb gegooid. Zo kunnen ze er weer even tegenaan. De andere reden waarom ik nu een stuk gelukkiger ben met klei is door de nieuwe thema’s die Play-Doh heeft uitgebracht. Mijn moeder vertelde al eerder over cijfers en tellen maar mijn persoonlijke favoriet is letters en taal van Play-Doh.

https://meervanmir.eu/review-letters-taal-play-doh-klei-hasbro-speelgoed

Leerzaam en leuk

Letters en taal is al geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. De stempels zijn namelijk groot genoeg gemaakt voor de kleine handjes. Het helpt ze gelijk bij het stimuleren van hun motorische vaardigheden. Ik heb het met mijn peuter geprobeerd en ze stempelde er flink op los. Dat het ook letters waren wat ze in de klei drukte, had ze niet echt door. De kleuter daarentegen wist gelijk wat de stempels betekenden. Vol trots ging ze op zoek naar de letters, die ze al kende en vertelde mij  dan van wie de betreffende letter was. Zo staat bijvoorbeeld de P voor papa en voor poep. Ik zocht dan een andere stempel uit en leerde haar weer welke letter het was en welk woord ermee begon. Ze gingen we samen spelenderwijs het hele alfabet af. Dat was voor mij de meest gezellige manier van kleien. Het is weer eens wat anders dan de eeuwige koekjes, pannenkoeken en slangen die ik normaal gesproken moet maken.

Van deze nieuwe leervarianten van Play-Doh word ik als moeder erg blij. Dan vind ik het absoluut minder erg als ik weer een stukje klei van mijn sok af moet peuteren. Ik hoop dat Play-Doh nog meer van zulke educatieve kleidozen op de markt gaat brengen.

https://meervanmir.eu/review-letters-taal-play-doh-klei-hasbro-speelgoed