Net als je denkt dat er toch echt niets nieuws meer verzonnen kan worden, komt er wel weer een speelgoedmerk met iets op de proppen waar je steil van achterover valt. Dit keer wisten de mensen achter Play-Doh mij te verbazen. Misschien had je al de filmpjes gezien of erover gelezen, want ik heb het natuurlijk over de Play-Doh Touch Studio: een letterlijk nieuwe dimensie van kleien.

Wat houdt het in?

Je kan met de Play-Doh Touch niet alleen je creaties vereeuwigen door het op een foto te zetten, maar je kan ze ook nog eens tot leven laten komen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een smart telefoon of tablet en de mogelijkheid de gelijknamige app te downloaden. Eigenlijk ben je dan al gereed om tot de wereld van je kleicreaties toe te treden. Het werkt heel simpel. Je schept iets prachtigs van klei, legt deze op een witte ondergrond, opent de app en maakt een foto. Binnen enkele seconden zie je je creatie verschijnen in een virtuele wereld. Door je vinger er op te plaatsen kan je het laten lopen en springen om de avonturen te kunnen beleven. Maar op het echt compleet te maken raad ik je het pakket van Play-Doh Touch aan.

Lees ook van Play-Doh: Letters en taal en cijfers-en-tellen

De Play-Doh Touch studio

Alhoewel een wit velletje voldoende is om je creaties tot leven te brengen in de virtuele wereld van Play-Doh, haal je niet alles eruit zonder de studio. In het pakket vind je namelijk ook een een vijftal grote figurenvormpjes, een aantal kleine vormpjes en vijf actie stempels. Met die laatste kan je bijvoorbeeld je figuurtje laten dansen of vliegen of zich verdubbelen. Niet alle kleipotjes en balletjes (wat je verzamelt in de app) zijn even goed beschikbaar en het is dan handig als je creatie kan vliegen. De kleine vormpjes kom je soms ook onderweg tegen als symbool en daarmee kleur je de virtuele wereld verder in. De vijf grote figuren corresponderen elk met een wereld binnenin de app. Je hebt de mogelijkheid om werelden bij te kopen, maar de ervaring leert dat de vijf reeds beschikbare al voldoende zijn voor uren speelplezier. Wat uiteraard ook wel handig is, is dat er klei wordt meegeleverd in het pakket en wel liefst 7 potjes! Genoeg voor veel verschillende en kleurrijke creaties. Denk er wel aan dat de witte klei, bijvoorbeeld een witte spook, niet wordt opgepikt door de app. Tenzij je er ogen van maakt, want dat wordt gelijk als zodanig herkend. Oh ja. nog één tip: let er op dat je niet de schaduw mee fotografeert!

Wat vindt de peuter van Touch Studio?

Sanne (bijna 4) vermaakt zich altijd uitstekend met klei, maar dit vond ze echt fantastisch. Ik liet haar zien dat als ik een foto maakte, haar creatie vervolgens in mijn telefoon stond. Vervolgens werd er om de paar minuten iets nieuws gemaakt wat ik moest vastleggen. Met het samen de wereld inkleuren had ze ook de grootste lol. Zo werden de bomen knalroze en de wolken groen. Voor het spelelement in de app is ze net een tikkie te jong, maar haar pret was er niet minder om. Je had haar moeten horen lachen toen ik het figuurtje liet dansen. Ik kan me voorstellen dat het heel leuk is voor de grotere om zelf de werelden in de app te ontdekken en het spel te spelen. Toch is het voor de jonge kindjes ook erg leuk, want je doet het samen met papa of mama.

.