Vandaag gaat het over een oude bekende van mij. Vorig jaar schreef ik al dat dit stuk speelgoed een enorme hit zou worden en nu een jaar later lijk ik toch gelijk te hebben gehad. Ik heb het natuurlijk over de favoriet van elk kind, de Hatchimals!

Het afgelopen jaar zijn er veel van deze schattige diertjes bijgekomen. Zo zijn er kleine varianten, de zogeheten CollEGGtibles (hier), op de markt gekomen. Voor een schappelijk prijsje kan je dan een kleine Hatchimal uitbroeden. Sterker nog, voor zulke prijzen kan je een heel nest ervan verzorgen. Maar de absolute topper is pas recentelijk uitgebracht. Vanaf nu is de Hatchimal tweeling te verkrijgen!

Hatchimals surprise

Het concept blijft uiteraard hetzelfde. Je ontvangt een groot ei met daarin dus niet één maar twee Hatchimals verstopt. Het ei is daardoor nu wel wat langer dan vorige keer. Ook zijn de Hatchimals zelf wat kleiner. Maar ook nu geldt uiteraard dat het ei alleen maar uitkomt na heel veel geduld en bergen liefde.

Hoe werkt het?

De pret begint eigenlijk al zodra het ei uit de verpakking is. Er zal direct veel getroeteld, maar ook geluisterd moeten worden. Misschien hoor je al twee verschillende stemmetjes die zeggen dat ze van je houden? Deze Hatchimals reageren ook als je op het ei klopt door terug te kloppen. Schattig hè? Als je genoeg geduld hebt gehad en de kleintjes ter wereld willen komen, zal je dat als eerste merken aan de oogjes. Deze worden namelijk knipperende regenbooglichtjes. Dit keer wordt het ei aan de bovenkant gebroken. Als de eerste Hatchimal eruit is, kan je de tweede vervolgens onder uit het ei pakken. En dan begint pas het echte avontuur!

Net zoals bij baby’s moeten deze kleintjes van Hatchimals Surprise ook verzorgd en vertroeteld worden. Alleen heb je er nu niet één, maar twee! En net zoals in het echte leven hebben de tweeling eigen karakters. De één kan wat drukker zijn dan de ander bijvoorbeeld. Net zoals vorige keer veranderen de ogen van kleur en heeft elke kleur een andere betekenis. Gelukkig hoef je dit niet zelf te ontdekken, want er zit een handig spiekbriefje in de doos.  Wat ook altijd handig is, voor de ouders dan, is dat er een uitknopje op de Hatchimals zit. Zo kan je af en toe wat rust nemen van je kleintjes.

Los van elkaar zijn ze al erg leuk, maar ook samen kunnen ze schattig spelen. En hoe meer je met ze speelt hoe meer ze leren. Zijn de Hatchimals eenmaal volwassen? Dan kan je ze gewoon resetten en begint het opvoeden weer van voor af aan.

De Giraven tweeling koop je hier.
De Peacat tweeling koop je hier.