Simpele dingen kunnen eigenlijk heel leuk zijn.  Zo was mijn oudste vroeger uren zoet met wasknijpertjes die je voor kaarten gebruikt. Het enige wat ze er mee deed was alles in het doosje doen en ze vervolgens weer één voor één er uit halen. Gelukkig heeft ze nooit de neiging gehad om het in haar mond te stoppen. Dan was de pret met de wasknijpers van korte duur geweest. Haar zusje vond die kleine dingen niet zo interessant en had meer aandacht voor de stenen op de oprit. Helaas nam ze deze ook vaak mee naar binnen.  En ze heeft ze zelfs een keer in mijn uitlaat verstopt! Ik ben blij dat de stenen fase inmiddels voor bij is.  Alhoewel het wel bijzonder blijft om te zien hoe ze met simpele dingen zich uren kunnen vermaken. Geef de kinderen een wc rol en een veter en ze verzinnen de meest spannende avonturen. Ik herken dat wel van mezelf vroeger. Mijn broertje en ik bouwden de grootste jungles met touw en lieten de GI Joe’s ervan af glijden. Meer hadden we gewoon niet nodig.

Lees ook: Plakken en versieren met foil art van tiger tribe

De plakplaatjes

Een ander stuk speelgoed van vroeger waar ik goede herinneringen aan heb, zijn de plakplaatjes. Je vond ze vaak als wikkel om een stuk kauwgom heen. Je plakte het stukje papier dan op je arm, wreef er een aantal keer overheen en haalde het vervolgens weg. Het resultaat? Een prachtig plaatje op je arm. Maar als je niet goed gewreven had en het papiertje te vroeg weg haalde, trok je zo de helft van het plaatje mee. Dat was op zich geen ramp geweest als de andere helft niet al op je arm zat en er niet meer af te krijgen was. Het moest gewoon weer slijten. En toch plakten we elke keer weer opnieuw zo’n ding op ons arm. 

Transfer Magic 

De plakplaatjes van toen zijn weer helemaal terug, maar dit keer blijven de armen gespaard. Tiger Tribe heeft namelijk een set met transfer kaarten uitgebracht. Het idee is hetzelfde als van de plakplaatjes alleen plak je het nu op papier. Wat ook wel een verschil is is dat je nu ziet wat je aan het doen bent. Dat is ook wel zo handig aangezien je kleertjes moet plakken op kleine danseresjes. 

Transfer Magic

In het doosje Transfer Magic vind je vijf kaarten met elk drie aan te kleden poppetjes er op. Ook zijn er vier velletjes met jurkjes, pakjes en accessoires om mee aan te kleden. En als laatste is er een potloodje bijgeleverd. Het idee is dat je een kledingstuk uitkiest, deze op het poppetje legt en met de potlood er overheen krast. Net zoals vroeger met de plakplaatjes, zal het plaatje van het velletje afgaan en op het poppetje plakken. De zogeheten “Transer Magic”.  Of het leuk is? Mijn kinderen (drie en vijf) vonden van wel.  Samen hebben ze elk poppetje aangekleed. In eerste instantie knipte ik eerst het kledingstuk uit zodat ze niet de rest ook op het velletje zouden vast krassen, maar al snel bleek dat dat niet nodig was en ze uiterst nauwkeurig te werk gingen. Ook ontdekten de dames dat hun vingertopje net zo goed werkte als het potloodje. Dit was ook leuker, want zo konden ze tegelijkertijd aan de slag. 

Leuk of niet?

De meisjes hebben zich prima vermaakt met de Transfer Magic van Tiger Tribe. Ze kleedden de poppetjes in hun eigen stijl aan en het maakte daarbij niet uit of het jongetje een jurk aan kreeg. Vooral het overleg dat ze voerden over de verschillende kledingstukken was erg amusant om te horen. Een geslaagd stukje vermaak dus. Als ik dan toch een nadeel moet nemen, dan is het wel dat na het gebruik van de vier transfervellen het ook echt ophoudt. Wat mij betreft hadden er nog wel meer in gemogen. Aan de andere kant is de prijs er ook naar, want het is koop voor € 8,95. Dit maakt het ideaal voor in de schoen of cadeautje voor een partijtje. Er is ook een autovariant van, mocht je niet zo van de balletjurkjes zijn. Je kan beide hier online kopen.