Er zijn een aantal spelletjes van vroeger voor met zijn tweeĂ«n waar ik zeer goede herinneringen aan heb en die nog steeds verkrijgbaar zijn. Denk maar eens aan vier op een rij of Stratego. Het laatste speelde ik altijd met mijn broertje. Soms het daadwerkelijke spel en soms gewoon met de pionnetjes. Een ander spel, dat iedereen wel kent, bestaat uit meerdere personen. Wellicht zeggen de namen Claire en Bill je wel iets? Bill had rode haren aan de zijkant van zijn hoofd en bovenop was hij volledig kaal. Ook was hij iets aan de forse kant. Claire had een zeer truttige hoed op met een net zo truttige bril. Ik heb het natuurlijk over het geweldige spel “wie is het“. Zo is Guess Whooo ook een beetje.

Het idee van het spelletje

Als je het spel nog niet kent, dan hier nu vlug in een notendop hoe het gaat. Je kiest van alle personen op je bord eentje uit. Uiteraard vertel je je tegenstander niet wie je gekozen hebt en andersom ook niet. Aan de hand van gesloten vragen, ga je zoveel mogelijk personen uitsluiten. Als je bijvoorbeeld vraagt of de gekozen kaart een bril draagt en het antwoord nee is, kan je alle personen met een bril omklappen. Als je een beetje tactische vragen stelt, kom je uit bij het gekozen kaartje van je tegenstander. De kunst is uiteraard om daar als eerste achter te komen.

Guess Whooo van Mudpuppy

Naast Road Trip Bingo en magnetische puzzels hebben de makers van Mudpuppy nog een leuk spel voor onderweg bedacht, namelijk Guess Whooo (bij Bol te koop) Eigenlijk is het gewoon hetzelfde als “wie is het” alleen dan met dieren in plaats van personen. En je hoeft nu niets om te klappen, maar je krast wat door met een stift. Dat maakt het ook gelijk wat spannender, want ik wist op een gegeven moment wel waar welk plaatje op het bord was en wat dus omgeklapt werd. Met deze versie van Mudpuppy is het onmogelijk te zien tenzij de kaart volledig openen wordt gehouden. Verder staan er 18 dieren (uilen of vossen) afgebeeld, waardoor het spelletje ook relatief niet heel lang duurt. Dat maakt het ideaal voor onderweg of als je ergens aan het wachten bent. Want het formaat is ook acceptabel en past in menig tas. Kortom, wat mij betreft een leuk spelletje om altijd bij je te hebben.

https://meervanmir.eu/guess-whooo-van-mudpuppy-een-leuk-spel-voor-onderweg

Winactie

Wil jij het spelletje Guess Whooo van Mudpuppy ook in huis hebben? Doe dan mee met deze winactie en wie weet krijg jij het binnenkort opgestuurd. Je maakt al kans als je een reactie achter laat. Meedoen kan tot en met 1 februari. Succes!