Lees ook: de negenmaandenbeurs 2018

Ik heb me er toch weer aan gewaagd dit jaar. Afgelopen woensdag heb ik mezelf begeven naar de oh zo beruchte negenmaandenbeurs. Het was mijn derde keer naar het evenement en door hoe het dit jaar was opgezet geheid ook niet de laatste keer. Samen met een aantal andere mamabloggers hebben we namelijk zo’n dertig bedrijven bezocht, die ons wat inside information gaven over hun product. Ook werden we verblijd met allerlei leuke kleinigheidjes van de bedrijven, dus het voelde alsof ik de hele dag jarig was. Ik zal wat vertellen over de merken op de beurs.

De shops

Hema

Het is een nieuwe trend en ik ben zeer verheugd dat de Hema er aan mee doet. Ik heb het dan over de duurzame en biologische rompertjes gemaakt van Bamboe. Ik blijf me verbazen hoeveel er toch te maken is van bamboe. Kleding had ik niet zo snel verwacht, maar het voelde wel fantastisch aan. De stof was verrassend elastisch en toch ook fijn aan de huid. Zeker iets om te onthouden voor als er een nieuwe telg zich aandient. De beursspecial was dat je rompertjes kon laten bedrukken met de naam van je mini en als je bij de stand een gratis klantenpas aanvroeg krijg je 75 punten bonus op je pas gestort.

BabeBeGood

De volgende stop was bij Tamara van BabyBeGood. Ook hier werd de nadruk gelegd op de bewuste keuze van ouders wat betreft de artikelen voor hun kinderen. Vorig jaar vertelden ze over verantwoorde voeding voor de kleintjes en dit jaar waren het zes stuks duurzame bedrijven die workshops verzorgden. Wij mochten eigen swaddles verven onder toeziend oog van  Lotje en Celia van Boro. Later die dag zou Brendy van Verh!p nog een workshop verzorgen.

UMusthave

Naast ontzettend leuke kleertjes hebben zij wel een heel bijzonder product. UMusthave heeft namelijk kraskaarten te koop voor een gender reveal party. Even krassen en je weet het geslacht! Ook kan je krassenderwijs aan bijvoorbeeld opa en oma in spe bekend maken dat je in verwachting bent. Heel origineel en super leuk!

WoodYubi

Over originaliteit gesproken! Bij WoodYubi kan je geboortjekaartjes laten maken van hout! Dat is nog eens een unieke geboortebekendmaking. En geheid dat deze langer bewaard wordt dan de papieren versie. Ook kan je er terecht voor houten milestonekaarten en andere leuke kraamkado’s.

Cottonbaby

Goed nieuws! Cottonbaby, bekend van onder andere de heerlijke kleedjes, heeft tegenwoordig een webshop. Nu kan je de slaapomgeving van je kind dus vanuit je luie stoel bestellen. Kwaliteit nog steeds gegarandeerd.

De smeersels

Petit &Jolie

Ik vind het zo fijn dat er zoveel smeerseltjes zijn voor kleintjes zonder dat er rare ingrediënten aan toegevoegd worden. Zo ook die van Petit & Jolie. All haar producten bevatten geen parabenen, paraffine of PEG ingrediënten. Daarnaast wordt er ook geen gebruik gemaakt van synthetische geur- en kleurstoffen of synthetisch conserveringsmiddelen. Een ideaal verzorgingsproduct dus.

 

Derma Eco Care

Twee stappen verder tref je de lijn van Derma Eco Care. PureNordic heeft deze producten overgebracht vanuit Scandinavië. Ook hier wordt alleen maar gewerkt met kindvriendelijke producten. Zelfs hun zonnelijn is op kindjes afgestemd. Maar ook voor de mama kan je hier terecht. Zo hebben ze een heerlijke gezichtscrème en leuke kleurtjes nagellak.

Naíf

Aan de andere kant van het pad vind je Naïf, een verzorgingslijn bedacht door twee vaders. Ook dit product is ontstaan met het idee dat er veiligere huidverzorging moet zijn voor je kroost. Ik heb altijd lovende verhalen gehoord over Naíf en kan niet wachten eindelijk zelf eens de crèmetjes aan een test te onderwerpen.

Weleda

Weleda is wel één van de bekendste merken als het om huidverzorging van de baby gaat. Ook wel logisch, want het bestaat al sinds 1921 en heeft meer dan 130 verzorgingsproducten voor zowel moeder als kind. Ik ken ze voornamelijk van de heerlijke badolie voor de baby. Het is van de weinige badoliën, die de huid niet glibberig maken. Speciaal voor de beurs verkopen ze de baby start pakket voor slechts € 15.

De voertuigen

Als je op zoek bent naar een nieuwe kinderwagen kan je goed terecht op de beurs. Alle merken zijn wel vertegenwoordigd en je kan alle wagens wel even uitproberen. Wij bezochten onder andere de Maxicosi, de Quinny, de Nuna, Joolz en Dubatti. Stuk voor stuk goede wagens en elk met pluspunten ten opzichte van de andere wagen. Zeker de moeite waard met deze voertuigen een klein rondje te rijden.

Een ander soort voertuig dat we mochten testen was de Babboe bakfiets. Eerlijk gezegd, ik vond het doodeng om met dat ding de bochten om te gaan. Na een paar keer goed gillen en de boel te laten opstoppen had ik toch ineens door hoe het moest en toen was ik verkocht. Ik wil een Babboe bakfiets!

De flessen

MAM

Dit merk flessen staat bekend om de baby het gemakkelijk te maken om van borst en fles te wisselen. De speen van de fles lijkt immers op de tepel van de borst. Wat overigens ook wel leuk is om te weten, is dat de fles ook een sterilisator van zichzelf is. Nieuwsgierig? Ook hebben ze speciale bijtringen voor de kleine mini’s die nog niet zo’n enorme ring kwijt kunnen in de mond.

Difrax

Ik vond de vorm altijd al fantastisch, maar was me er nooit zo van bewust dat het ook een functie had. Het helpt niet alleen tegen krampjes, maar het zorgt ook voor een continue toevoer van melk zonder dat je de fles omhoog hoeft te doen. Nooit geweten! De speciale spenen maakt het ook geschikt voor te vroeg geboren kindjes. En ze zijn gewoon ontzettend leuk om te zien! Wist je trouwens dat Difrax dit jaar 50 jaar bestaat?

Ouders van Nu

Vlak voordat je de beurs verlaat moet je nog even langs de stand van Ouders van Nu. Ze hebben super leuke goodybags te koop! Vraag ook gelijk even naar de voordelen van het lidmaatschap.

Winactie gesloten

De hele dag hebben we allemaal leuke spulletjes gekregen van de bedrijven. Speciaal voor één van mijn jonge moeder lezers heb ik een pakketje samengesteld van deze goodies. Wil jij deze winnen? Laat dan in een reactie achter welke van de bovengenoemde merken je het meeste aanspreekt. De actie loopt tot en met 5 maart 2017.