Zoals ik al eerder liet weten, vonden we het erg lastig een geboortekaartje uit te kiezen. Er is tegenwoordig zoveel keuze bij zoveel verschillende webshops dat het gewoonweg niet meer eenvoudig is een kaartje te versturen. Toen ik geboren werd was dat een stuk simpeler. Er was een kaartje met een roze of een blauw strikje. Dan kan je nog wel wat variëren in lettertype of papiersoort en soms kon er zelfs een zwart wit tekening op gedrukt worden, maar dat was het dan wel. En ja, het is lang geleden en zo oud ben ik inmiddels. Alhoewel we tegenwoordig veel meer keuze hebben, weet ik niet of het daardoor beter is geworden. We hebben nu het luxeprobleem van teveel mogelijkheden.

Het moet op een kist passen

Dit alles neemt niet weg, dat het ook wel leuk is om door al die kaartjes en versjes te neuzen. Dan merk je weer hoeveel smaken kunnen verschillen. We zagen namelijk genoeg kaartjes, die we zelf nooit zouden uitkiezen. Maar ook onderling waren we het niet altijd met elkaars voorkeur eens. Ik had een paar prachtige exemplaren uitgezocht waar manlief binnen twee tellen zijn veto over uitsprak. Meestal had hij als argument dat hij ze te druk vond. De zoekopdracht was dus naar relatief simpele kaartjes. Daarnaast moest het geschikt zijn om op een speelgoedkist te schilderen. Wij hebben namelijk in de familie de traditie dat als kraamcadeau het geboortekaartje overgeschilderd wordt op een speelgoedkist. Dan is het effect mooier als er niet teveel op het kaartje staat. Dit was bijvoorbeeld die van Veerle:

Het uiteindelijke geboortekaartje kwam bij de webshop HierBenIk vandaan. Eerst hadden we daar een ander kaartje op het oog, maar deze vonden we uiteindelijk teveel op die van Veerle lijken. We wilden graag dat elk kind echt een eigen aankondiging van de geboorte had. Sanne had namelijk een roze beer op de voorkant, dus ook totaal anders dan haar zusje. Het kaartje waar we nu voor hebben gekozen was eigenlijk gelijk de favoriet van manlief.  (Rechts onderin stond ons adres, maar deze heb ik voor de privacy even verwijderd)

Achteraf is dit kaartje echt perfect voor Noor: net zo rustig en zoet! En het zal vast geweldig staan op een speelgoedkist. Denk je ook niet?