Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Zwangerschapshormonen zijn niet goed voor mij(n omgeving)”

Sinds de bekendmaking van de zwangerschap krijg ik vaak dezelfde vraag: Hoe ik mij voel? Op zich begrijp ik dat wel, want bij de Muppets ben ik echt extreem ziek geweest, dus men denkt al snel daar aan terug. En ook natuurlijk hoe het geestelijk met mij gaat gezien de voorgeschiedenis van de miskramen. Wat nou eigenlijk nooit eens gevraagd wordt, is hoe manlief zich voelt deze zwangerschap. Hij moet immers met mij en mijn hormonen onder één dak leven. En geloof me, dat lijkt mij geen pretje!

Ik ben namelijk heel heel heel erg moe. Van gezellige avonden met zijn tweetjes is nagenoeg geen sprake meer, want als de kids eindelijk op bed liggen ga ik niet lang daarna zelf op één oor. Tegen de tijd dat manlief zijn nachtrust pakt lig ik al te snurken. Ja, letterlijk! Nog zo’n fijn effect van de zwangerschap. De vermoeidheid was afgelopen week zelfs zo erg, dat ik eerder in mijn bedje lag dan de kinderen. Ik had het even nodig, aldus manlief. Hoezo? Was het omdat ik zoveel moest huilen en echt geen flauw idee had waarom?

Dat huilen gebeurt ook echt op de meest vreemde momenten trouwens. Vorige week bijvoorbeeld deed ik een nobele poging tot hardlopen. Na tweehonderd meter op en neer springen wist ik al dat ik gewoon beter naar huis kon gaan en op de bank of in mijn bed kon gaan liggen. Onderweg naar huis zag ik een dode kikker op de stoep liggen. Het arme dier was helemaal intact, maar bewoog gewoon echt niet meer. Ineens realiseerde ik me dat het beestje in dezelfde houding lag als pasgeboren baby’s, namelijk de kikkerhouding. Toen hield ik uiteraard de waterlanders niet meer binnen en stond ik daar (in mijn eigen woonwijk) uitgebreid te huilen om een dode kikker. Ik weet oprecht niet of iemand dat gezien heeft, maar ga voor mijn gemoedsrust maar uit van niet.

Dat emotionele gedoe van mij kan manlief volgens mij nog best wel aan. De ergste zwangerschapskwaal is dat ik gewoon heel vaak stront chagrijnig ben en een echt heel kort lontje heb. Uit het niets kan ik heel snibbig of geheel overtrokken reageren op iets wat hij gezegd heeft. Afgelopen weekend ontplofte ik bijna, omdat hij mij niet geloofde toen ik zei dat we rechtsaf moesten slaan. Oké, ik had dan wel volkomen gelijk wat betreft de te rijden weg, maar toch was mijn reactie behoorlijk overdreven. Zeker omdat daarna een silent treatment van mij volgde van een tiental minuten. Achteraf vind ik mezelf dan zo kinderachtig, maar op dat moment voelt het goed.

Dus ja, soms kan je beter vragen hoe het met de partner van de zwangere dame in kwestie is, want ook voor hem (of haar) kan een zwangerschap een behoorlijke opgave zijn.

 

Facebook Comments

«

»

5 COMMENTS
 • Marieke

  3 jaar ago

  Gelukkig ben je je er van bewust! 😉

 • Vlijtig Liesje

  3 jaar ago

  Die moeheid is ook niet niks. Ik had daar ook last van, vooral de eerste twaalf maanden.

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Eerste twaalf maanden????

 • Roelina

  3 jaar ago

  Ik was ook zon hormonaal loeder hoor, pfff. Als ik daar nu aan terug denk. Voorniemand gezellig. Ook mijn partner had het zwaar, maar aan de andere kant is hij er ook voor de helft verantwoordelijk voor 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Mannen, dit moet je weten over je zwangere vrouw! - MeerVanMir on maart 20, 2017
 • Instagram
  • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
  • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
  • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
  • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
  • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
  • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Van babykonijntjes tot hekserij

  Het was alweer een tijdje geleden dat ik boeken in ...

  Sluiten