Ik ben zo trots op mezelf! Na ruim drie jaar heb ik eindelijk het fotoboek van het eerste levensjaar van Sanne afgemaakt. Het was een klus waar ik heel lang tegenop had gezien, maar eindelijk is het geklaard. Wat dat betreft ga ik steeds meer op mijn moeder lijken, want ik herinner mij dat zij ook ééns in de zoveel tijd aan de slag ging met alle foto’s en vervolgens meerdere jaren op een dag verwerkte. Oké, ik heb nog maar één jaar gedaan, maar een begin is een begin.

Het eerste wat ik bedenken moest was bij wie online ik het boek bestellen wilde. Er zijn zoveel aanbieders van fotoalbums op het internet, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een vriendinnetje van mij wees me op Fotofabriek.nl, een website waar ik eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord had. Zij had er wel goede ervaring mee, dus ik besloot het zelf ook eens te proberen.

 

Om aan de slag te kunnen moest ik eerst de software van Fotofabriek.nl op mijn computer zetten. Dat was het makkelijke gedeelte. Vervolgens moest ik mijzelf wegwijs maken in het programma en uiteraard deed ik dit eigenwijs zonder dat ik enige handleiding gelezen had. Het was even ploeteren, maar toen ik het eenmaal door had,  was het eigenlijk een zeer gebruiksvriendelijk programma. Toen kwam de klus waar ik het meeste tegenop had gezien: de ruim 2.000 foto’s doorspitten. Leuk hoor, het digitale tijdperk, maar het aantal foto’s dat we hierdoor nu nemen is immens! Ik ben er serieus drie avonden zoet mee geweest, uiteraard stond het op drie verschillende devices opgeslagen, om een selectie te maken van 200 stuks.

Het uploaden en selecteren van de foto’s ging verbazingwekkend snel. Binnen de kortste keren had ik al vijftien pagina’s gevuld. Met de hoeveelheid foto’s die ik gebruikte waren een aantal extra pagina’s geen overbodige luxe en met één druk op de knop had ik ze toegevoegd. Een dag later was mijn meesterwerk af en kon ik het uploaden naar de site. Aldaar waren de instructies zo duidelijk, dat binnen een minuut de bestelling geplaatst was en ik enkele dagen later het boek in huis had. Uiteraard had ik een foto niet juist geplaatst waardoor één Sanne op de kop afgebeeld staat.

Het resultaat mag er wezen: de beelden zijn haarscherp en de pagina’s voelen kwalitatief goed aan. Al met al dus een prima product wat mij betreft. Maar oordeel zelf maar!