Een jaar geleden zei mijn zusje tegen mij dat ze een nieuw hebbedingetje had waar ze helemaal blij mee was en dat ik deze ook moest aanschaffen. Ze had het over de Ring Video Deurbel 2. Om eerlijk te zijn vond ik het allemaal erg overdreven. Waarom moesten we constant weten wie er voor onze deur gestaan heeft? Het is toch niet erg om niet altijd alles te weten.

En voor de pakketbezorgers hing er een briefje met mijn mobiele nummer. Dat leek ook wel aardig te werken. Inmiddels hebben wij zelf ook een videodeurbel en wel de Ring 2. En eerlijk is eerlijk, I love it! Zelfs sceptische manlief is er enthousiast over en overweegt zelfs uit te breiden naar een tweede exemplaar. Ik houd hem niet tegen! De Ring Video Deurbel 2 is ook gewoon echt een top uitvinding.

De installatie van de Ring Video Deurbel 2

We hadden de Ring Video Deurbel 2 eigenlijk al een tijdje liggen, maar waren er gewoon niet aan toe gekomen deze te installeren. Nou ja, eerlijk gezegd zag ik er tegen op. Ik heb de ballen verstand van elektrische dingen en was niet van plan zomaar in de deurpost te gaan boren. Wat dat betreft ben ik absoluut niet geëmancipeerd. Ook zag het er op het eerste oog gewoon ingewikkeld uit, maar achteraf bleek dat dat wel meeviel.

Ring Video Deurbel 2

Eerst de batterij opladen

Voordat je start met schroeven of muren uitzoeken of wat dan ook: laad de batterij op! Dit duurt namelijk wel even en zonder kan je niet de app goed installeren.

Kies dan een hoek

Het eerste wat je daarna bedenken moet is of je de Ring Video Deurbel 2 op je bestaande deurbel wil aansluiten. Die van ons hangt nogal laag, dus besloten we het niet te doen. Dat scheelde weer een kabaal omleggen. Mijn zusje zegt dat de batterij van de videodeurbel twee maanden ongeveer mee gaat en dat het daarom wenselijk is deze toch aan te sluiten op het lichtnet. Wie weet dat we het in de toekomst nog zullen aanpassen daarom, maar voor nu is het prima.

Schroeven is een eitje

Vervolgens is het een kwestie van in de deurpost of muur schroeven. Wel even opletten welke hoek je wil kunnen zien en van welke kant. Hiervoor heb je meerdere mogelijkheden meegeleverd gekregen. Op het internet kan je daar genoeg filmpjes over vinden. Je hoeft niet uitgebreid naar gereedschap te zoeken, want je krijgt de juiste tools meegeleverd. Service!

Ring Video Deurbel 2

Als laatste de app

Als laatste moet je de Ring app op je telefoon installeren. Hier bedien je de Ring Video Deurbel 2 mee. Het is niet alleen een kwestie van aan of uit. Er zijn meerdere mogelijkheden. Immers als je thuis bent, wil je ook graag weten wie er voor de deur staat. Toch?

Waarom we zo enthousiast zijn

Het gevoel van veiligheid

Waar ik het eerst overdreven vond altijd te moeten weten wie er voor de deur gestaan heeft, voelt het nu eigenlijk wel veilig. Vooral als we weer op vakantie gaan, dat we dan weten wie er langs is geweest. Niet zozeer de bekende mensen, maar meer degenen die niets bij ons te zoeken hebben. Ook is de Ring Video Deurbel 2 zo geplaatst dat onze auto zichtbaar is. Om die redenen hebben we ook besloten om het bijhorende abonnement af te sluiten voor drie euro per maand. Dan worden de videobeelden opgeslagen voor je. Mocht er iets gebeuren, kunnen deze aan de politie overgedragen worden.

Lees ook: zo gaan inbrekers tegenwoordig te werk

Het gebruiksgemak

Natuurlijk werkt een briefje op de deur net zo goed, maar toch is dit net wat praktischer. Je kan namelijk altijd zien wat er gebeurt. En leuke gesprekken voeren! Ook wel zo leuk voor de pakketbezorger als hij voor de deur staat. Wat ook leuk is is dat ik eigenlijk niet meer naar beneden hoef te rennen als de deurbel gaat. Ik kijk gewoon eerst of de persoon voor de deur de moeite waard is ;-).

Ring Video Deurbel 2

Voor de producten van Ring en mogelijkheden tot installatie kan je terecht bij Bol.