Het zijn toch rare tijden waar we in leven. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik zie mijn ouders en schoonouders een stuk minder. En als ik ze zie, dan zit het even knuffelen er helaas nog niet in. Je gaat niet meer even vlug op bezoek bij elkaar. Nu kunnen ze prima zonder mij, maar de kleinkinderen minder zien is toch een dingetje. Gelukkig kunnen we tegenwoordig super makkelijk foto’s maken met onze mobieltjes en die dan weer digitaal versturen aan elkaar. Hoe leuk is het dan om deze rechtstreeks naar een fotolijstje bij de grootouders (of gewoon in je eigen huis kan ook) te uploaden? Zodat ze elke keer weer een plaatje van de kinderen voorbij komen zonder dat ze hun mobiel erbij hoeven te pakken of in een fotoboek moeten bladeren. Van Kiki&Co ontving ik zo’n digitale fotolijst en ik vertel je graag waarom het een succes is.

De installatie

Eigenlijk iedereen kan wel gebruik maken van de digitale fotolijst van Kiki&Co. Dus zelfs de digibeten onder ons! Alhoewel een klein opzetje met het starten misschien wel handig is. Je begint heel simpel met het downloaden van de app “frameo”. Deze gratis app werkt trouwens op meerdere merken, handig dus als de andere grootouders net wat anders hebben hangen. Vervolgens zet je het lijstje aan en doorloop je de installatie stappen zoals het aanmelden op het wifi en downloaden van de meest recente software. Als dat gereed is, druk je op vrienden toevoegen om een code te ontvangen. Die vul je in op de app en je bent klaar. Nu kan je foto’s versturen door alleen maar op verzenden te drukken. Heel simpel!

De foto’s zelf kan je op de lijst nog aanpassen als het nodig is. Kwestie van even op het scherm drukken en de optie die je wil aanklikken. Passend in het frame maken is bijvoorbeeld de verticale foto’s verticaal houden. Ook kan je de foto enigszins verschuiven. Heel makkelijk gaat het allemaal.

digitale fotolijst

De voordelen van een digitale fotolijst

Mijn ouders hebben al geruime tijd een digitale fotolijst in hun keuken hangen en ik moet eerlijk zeggen dat het echt gewoon leuk is. Je ziet zoveel verschillende leuke foto’s voorbij komen. Van alle kleinkinderen! Soms vult mijn moeder ze aan, maar ook de kinderen zelf kunnen de leukste plaatjes toevoegen. Zo krijgen ze voortdurend nieuwe foto’s aangeleverd en hoeven ze deze niet te printen, in te lijsten of op hun mobieltjes te bekijken.

Inmiddels heb ik er zelf ook eentje staan. Ik merkte dat de kinderen het ook erg leuk vinden om foto’s terug te zien en herinneringen met elkaar op te tellen. Doordat alles zoveel makkelijker is geworden met de smartphone kijk je eigenlijk een stuk minder met elkaar naar oude plaatjes. Als ze in een digitale fotolijst afgebeeld worden, doe je dit wel. En aangezien er een behoorlijk hoeveelheid foto’s geüpload kunnen worden, val je niet snel in herhaling.

De fotolijst van Kiki&Co

Bij ons thuis hebben we dus een digitale fotolijst van Kiki&Co. Deze kan zowel horizontaal als verticaal staan, maar kan ook opgehangen worden. Het bedrijf Kiki&Co is opgericht door een moeder van vijf kinderen zodat zij haar eigen grootmoeders dagelijks kon voorzien van de meest prachtige foto’s van hun achterban. Lief idee, toch? Wat ik zelf ook echt mooi vind, is dat voor elk verkochte frame er drie euro wordt gestort aan een lokale Vietnamese organisatie om alleenstaande kinderen en ouderen te ondersteunen zoals bijvoorbeeld Thien Phuoc Orphanage. Dus als je sowieso al overwoog een digitale fotolijst voor jezelf of je ouders of wie dan ook aan te schaffen, dan is wellicht het steunen van het goede doel erbij de juiste motivatie om er eentje van Kiki&Co in huis te halen. Naast dat ze natuurlijk ook gewoon erg mooi zijn en een extra optie hebben zoals een USD poort. Een digitale fotolijst is gewoon leuk om in huis te hebben of cadeau te geven!