Genieten van een onvergetelijke vakantie? Dat doe je pas echt als je weet dat jouw woning veilig is. Laat je huis veilig achter en voorkom een inbraak tijdens de vakantie. Hoe zorg je ervoor dat met een gerust gevoel op vakantie gaat? Dat doe je aan de hand van de volgende tips.

Installeer goede beveiliging

Het installeren van een goed alarmsysteem is cruciaal om inbrekers te ontmoedigen. Naast de kerstdagen, is het zomerseizoen erg populair onder inbrekers. Als je huis is uitgerust met goede woningbeveiliging, ga je zorgeloos op vakantie. Denk hierbij aan stevig hang- en sluitwerk, maar ook aan camerabeveiliging of een alarmsysteem. Kies voor een systeem waarbij direct hulp wordt ingeschakeld wanneer het huis ongewenst wordt betreden. Wat ook goed werkt, zijn videocamera’s. Deze nemen het niet alleen op als er daadwerkelijk wordt ingebroken, maar hebben ook een afschrikwekkend effect voor inbrekers.

Zorg voor een goed hekwerk

Inbrekers kijken vaak ook naar hoe makkelijk een tuin te betreden is. Wil je dat inbrekers niet eens proberen om het huis binnen te komen? Zorg dan voor een veilig hekwerk. Hoe lastiger het is om de tuin te betreden, hoe minder snel inbrekers voor jouw huis kiezen. Kies voor dubbelstaafmat hekwerk voor het beste resultaat. Inbrekers moeten hier overheen klimmen om bij je huis te komen, wat vaak al teveel moeite is.

Werk samen met de buurt

Is jouw buurt gevoelig voor inbraken? In dat geval is het verstandig om een buurtoverleg te houden om gezamenlijk de buurt te beschermen. Dit werkt het natuurlijk het beste als ook jouw directe buren mee willen werken. Zorg dat zij op de hoogte zijn van wanneer je op vakantie bent en of zij een oogje in het zeil kunnen houden. Tegenwoordig is het heel makkelijk om een Whatsapp-groep op te zetten met buurtbewoners en is iedereen altijd op de hoogte. Wanneer jouw buren het niet vertrouwen kunnen zij direct ingrijpen of hulp inschakelen. Buurtpreventie werkt niet alleen goed voor de sfeer in de buurt, het werkt ook afschrikwekkend voor inbrekers. Een oplettende buurt is een moeilijke buurt om in te kunnen breken.

Installeer tijdschakelaars

Wees inbrekers te slim af met tijdschakelaars. Een tijdschakelaar sluit je aan op al jouw elektronische apparaten. Hiermee stel je in dat lampen op vaste tijden aangaan, de radio begint te spelen of de tv aan staat. Op deze manier lijkt jouw huis niet leeg en is het voor inbrekers moeilijk in te schatten of dit huis leeg is. Zorg ervoor dat jouw huis niet wekenlang leeg lijkt en speel het spelletje slim mee met een tijdschakelaar.

Geniet van een onbezorgde vakantie wanneer je zekerheid hebt dat jouw huis veilig is.