Een hele naam vol dit kasteel van Rapunzel. Dit is een van de sets uit de Disney Princess tienerpoppen serie van Hasbro. Met onder andere de zussen Anna en Elsa compleet met een piano waarop je kan spelen, Belle die verandert in het Beest en ook Rapunzel is van de partij. Deze waren te bewonderen tijdens de persdag van Hasbro waar we kennis konden maakten met de nieuwe collectie van dit jaar. Onze dochter was gelijk fan en was hier dus niet meer weg te slaan. Toen ik haar op een gegeven moment ‘kwijt’ was bleek ze de prinsessen weer te hebben opgezocht. Verrassend was dat niet zozeer Anna en Elsa, anders haar favoriet maar juist Rapunzel en Belle zeer gewaardeerd werden.

De prinsessenfase

Onze vijf-jarige dochter zit echt midden in de prinsessenfase, stiekem al een paar jaar maar ze geniet er nog volop van. En eigenlijk vind ik dat wel leuk, een echt meisjes meisje. Die met poppen en prinsessen speelt. Het liefste wil ze ook een prinses zijn, dan trekt ze zelf kleren uit de kast en het liefst zo zwierig mogelijk. Een outfit zonder rok of jurk is zeldzaam. Toen we aan tafel zaten had ze ook besloten dat ze een prinses was en we haar voortaan ook zo moesten noemen. En dat is niet de eerste keer 😉

Lees ook: Onderwateravonturen beleven met het VTech magisch diepzeepaleis/

Toen ze de doos zag staan op tafel was ze gelijk getriggerd en wilde ze het liefste er gelijk mee spelen. Wat dat betreft is het een echt meisjes meisje. In de doos zitten diverse onderdelen, een aantal accessoires, een tienerpop en een handleiding om het in elkaar te zetten. Je klikt de onderdelen eenvoudig in elkaar en het kasteel van Rapunzel is klaar om mee te spelen.

Tangled komt tot leven

Tangled was een tijdje te zien via Netflix en hebben we toch wel een aantal keer gekeken. De film is net iets anders dan het verhaal van Rapunzel, iets moderner en gaat natuurlijk over een meisje dat opgesloten zit in het torenkamertje maar heel graag de wijde wereld in wil trekken om te onderzoeken wat de lichtjes zijn. Om er vervolgens achter te komen dat ze de lang vermiste prinses is. In dit kasteel zie je elementen uit dit sprookje terug komen. Van de lampionnen bovenin het torenkamertje, die bewegen als je de zonnewijzer draait. De kam om het lange haar van Rapunzel te kammen. Een schildersezel met kwast om natuurlijk op de muren te tekenen en een schilderij van haar ouders. In het kasteel is ook een bed aanwezig zodat Rapunzel kan slapen.

Natuurlijk heeft de tienerpop net zulke lange blonde haarlokken als Rapunzel. In haar schouders, knieën, ellebogen en middel zitten scharnieren zodat ze niet alleen kan staan maar ook zitten, heel handig voor op de schommel. En de handen kunnen zo goed het schildersezel vastpakken. Het enige dat afwijkt is dat deze toren wel een deur heeft waardoor je naar buiten en binnen kan 😉

Op avontuur

In het kasteel van Rapunzel zitten een aantal beweegbare elementen verborgen. Daarmee kan je samen met Rapunzel op avontuur. Zo speelde Rapunzel verstoppertje met haar kameleon, die zich bij voorkeur onder het bed verstopte 😉 Ging ze schommelen aan de boom en roetsjen ze over de lange lokken van Rapunzel naar beneden. Natuurlijk werd er ook geverfd, van hartjes en bloemen tot en met het portret van haar ouders. Even later kwam er ook een My Little Pony op bezoek en werd er een feestje gevierd. Wist je trouwens dat niet alleen de kameleon de emmer fijn vindt maar hij ook prima functioneert als hoofddeksel 😉 Rapunzel hoeft zich dus niet te vervelen. Zeker niet met haar vriendje Pascal de kameleon in de buurt.

Tip: Toen ze de tafel moest opruimen zodat hij gedekt kon worden zaten de haren van Rapunzel al in de war. Zeker bij jonge kinderen is het dan ook een aanrader om de haren in te vlechten om dit te voorkomen.

Dit kasteel van Rapunzel koop je hier.

Geschreven door Linda van Mamaliefde