Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby

“Voor het eerst naar het consultatiebureau”

Kan iemand even de tijd stil zetten? Het gaat me allemaal net wat te snel. Het lijkt nog maar gisteren dat we Noor mee naar huis namen en nu is ze al ruim vier weken! Het echte pasgeborene is er zelfs al vanaf aan het gaan.Aangezien dit waarschijnlijk mijn laatste baby is, wil ik er gewoon zo lang mogelijk van genieten. Dat betekent dus heel veel knuffelen en zo lang mogelijk in de kleine maatjes proppen. Helaas denkt Noor daar zelf anders over en groeit ze als kool. Ik was dan ook wel benieuwd naar hoeveel de kleine dame inmiddels woog en hoe lang ze was. Dat zijn de dingen waar ik WEL altijd naar uitkijk als we weer naar het consultatiebureau moeten.

Nu Noor vier weekjes was, zou ze voor het eerst door de kinderarts van het consultatiebureau onderzocht worden. Ik heb al eens eerder laten weten niet altijd even gelukkig te zijn met de bevindingen (of vaak genoeg gewoon meningen) van de verpleegkundigen en artsen werkzaam bij het consultatiebureau. Het ontbreekt ze vaak aan subtiliteit en empathie. Het zal vast ook geen dankbaar beroep zijn met al die kritische en / of overbezorgde ouders, maar een beetje meeleven kan best. Dit keer ging ik met een houding van “je kan me wat” naar het eerste consult met de kinderarts. Verrassend genoeg was het een uiterst fijn gesprek waarin ze geen enkel commentaar had op Noor of haar ontwikkeling. Alles zag er prima uit met haar 4800 gram en 55 centimetertjes. Zelfs toen ze vroeg of ik de vitamines K en D gaf en ik me op dat moment realiseerde dat we het vergeten waren de twee dagen ervoor, kreeg ik geen preek over hoe belangrijk het wel niet was. “Kan gebeuren. Vanavond wel geven hoor!” was het enige wat ze zei. Helemaal tevreden en als oppermoeder verliet ik dan ook de kamer.

Spijtig genoeg was het de assistent die vervolgens de slechte reputatie van het consultatiebureau bevestigde . Een andere moeder was blijkbaar ook de vitamines vergeten te geven en kreeg helaas wel de preek. Toen ze vroeg waar de vitamine K voor diende, wilde de assistent er niet op in gaan. Ze moest dat maar aan de arts vragen, vond ze. Ik zag dat de moeder met moeite haar tranen aan het bedwingen was en had met haar te doen. Hopelijk kon de arts haar wel geruststellen en het idee wegnemen dat ze door het vergeten van de druppels haar eerste kindje grote schade aangebracht zou hebben. Ik dacht wel weer: Lang leve het consultatiebureau!…….not.

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Els

  2 jaar ago

  Hier ga ik met de tweede alleen voor de prikken ik hoef dat negatieve gedoe niet

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Eh.........really?
 • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
 • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
 • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
 • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Je voelt je als een prinses in het Kasteel van Rapunzel

Een hele naam vol dit kasteel van Rapunzel. Dit is ...

Sluiten