Sinds ik blogger ben, ga ik samen met mijn blogvriendinnetjes allerlei beurzen af waar normaal gesproken alleen de winkels naar toe gaan om in te kopen. Het leuke hiervan is dat we nieuwe producten en/of merken ontdekken en dat er ook goede contacten met de bedrijven ontstaan. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat we een bedrijf op meerdere beurzen weer tegenkomen of op dezelfde beurs later in het jaar. Het enige nadeel is dat we daardoor makkelijk een dag kwijt zijn aan zo’n uitje, want je wil met iedereen bijkletsen.

Mertex
Het is nu ruim een half jaar geleden dat ik voor het eerst het bedrijf Mertex ontmoette tijdens zo’n beurs. Mertex is een groothandel in verschillende merken speelgoed zoals onder andere Janod, Jellycat en playforever. Als je al hun producten bekijkt zou je eigenlijk zelf weer jong willen zijn. Sinds vorig jaar heeft Mertex een nieuw merk in haar assortiment, namelijk Kidsme.  Alhoewel je het merk nu nog niet vaak tegen komt, denk ik dat binnen een paar jaar iedereen wel iets in huis zal hebben van Kidsme. Er is namelijk goed nagedacht over de producten en de kwaliteit ervan. Ik zal mijn twee favorieten hieronder uitlichten.

The foldable cutting board
Vanaf het moment dat ik dit snijplankje zag, wist ik dat ik er eentje in huis moest hebben. En dat terwijl ik echt geen keukenprinses ben! Sterker nog, ik doe bijna nooit iets in de keuken, maar ik wist gewoon direct dat dit product van toegevoegde waarde zou zijn. Het snijplankje heeft namelijk meerdere voordelen;
1. het is opvouwbaar
2. het is antibacterieel
3. er zitten twee mesjes aan
4. het heeft meerdere vlakken waar je op kan snijden (dus geen kruisbesmetting van eten)
5. het heeft een anti slip laag
6. het is ideaal voor onderweg
Ik verheug me er nu al op het snijplankje in de auto te kunnen gebruiken. Je hoeft niet meer alles van te voren te bereiden (lees: bruin uitgeslagen appels) als je gewoon onderweg je fruit kan klaar maken. En je hoeft niet meer al je tassen door te pluizen waar ook alweer dat mesje gebleven was.

  

The Food Feeder
Met dit product is het allemaal begonnen bij Kidsme. Een vader was bezorgd over stikkingsgevaar ten tijde van de eerste hapjes van zijn zoon, maar wilde wel dat hij allerlei smaken en structuren zou ontdekken. Zo kwam hij op het idee van de Food Feeder. Hierdoor werd het mogelijk dat zoonlief de meest exotische smaken kon proberen zonder dat er een kans was dat hij er zich in zou verslikken. Het enige wat hij moest kunnen was sabbelen op een speen. De Food Feeder is namelijk gewoon eigenlijk een soort van speen waar je eten in doet. Door de kleine gaatjes komt de smaak van het eten in het mondje, maar het voedsel zelf niet. Al sabbelend en zuigend kan je kind dan nieuwe smaken ontdekken voordat hij echt kauwen en slikken leert. En wat zeker een voordeel is, is dat je kind het zelf vast kan pakken en naar zijn mond kan brengen. Ook weer ideaal dus voor onderweg.

 

Winactie

Mertex heeft mij drie Food Feeders gestuurd om weg te geven. Wil jij kans maken op één van deze drie? Laat dan in een reactie achter welke kleur je voorkeur zou hebben: rose blauw of groen.  Je kan meedoen tot en met 4 november. De winnaar maak ik bekend op facebook. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)