De titel zegt het al. Wij mochten afgelopen vrijdag weer eens gezellig naar het consultatiebureau. Je kan je voorstellen dat na vorige keer ik eigenlijk helemaal geen zin meer daar in had. Ook omdat van de Babybytes groep Veerle het minst ver is wat betreft motorische ontwikkeling. Niet dat ik me zorgen maak hoor! Nee, absoluut niet. Op haar achttiende loopt ze vast, maar als ik haar vergelijk met de andere kindjes uit die groep loopt ze wat achter. Ik weet oprecht niet of zij al moet kunnen kruipen of staan of zelf moet gaan zitten zoals de andere kids al doen of dat die gewoon allemaal graag dreumes willen worden.  Daarom ging ik lichtelijk met lood in mijn schoenen naar het CB. Waar ik vorige keer een sneer kreeg omdat ik te vroeg was, kreeg ik nu geen vermaning terwijl ik echt te laat was. Vreemd. Eerste check was top. Gegroeid en aangekomen. Vervolgens werden we naar binnen geroepen. Ik zette Veerle neer op het matje op tafel en ging zitten. De wijkverpleegkundige keek mij verbaasd aan en vol ongeloof naar mijn moppie. Ja, zitten kan ze als de beste! Bleek dat ze daar in voor loopt. Yes! Hebben we dus naast de tandjes een nieuw onderwerp om over op te scheppen! De wijkverpleegkundige had verder niets op te merken en alles was conform schema. De Babybytes kindjes zijn dus gewoon rap. Ik wilde al uitermate tevreden retour naar huis gaan tot ze toch een laatste opmerking maakte waarmee ze de reputatie van het consultatiebureau herbevestigde. “Tja, Veerle vindt het prima zo te zitten. Kindjes met een pittig karakter gaan nou eenmaal sneller op onderzoek uit”.  Zucht.  Karakters worden blijkbaar bepaald door wel of niet kruipen. Wij waren best verbaasd over haar conclusie. Juist, omdat Veerle nu al zo duidelijk een pittig kindje is, dat we nu al uitkijken naar de peuterpubertijd. Not!!!