Eerst hadden we wekenlang Sinterklaasliederen en nu hoor ik dagelijks Kerstgezang. Aan de ene kant ontzettend schattig allemaal, maar aan de andere kant ben ik ook wel even klaar met Jingle Bells en Rudolf het rendier. Ik verheug me weer op de ouderwetse kinderliedjes. Gewoon wat meer variatie en de kids zijn goed bekend met de teksten. En als ze het even niet meer weten is daar de vrolijke juf, die ze wel op weg kan helpen. Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan Juf Roos. Ik denk dat iedereen met kleine kinderen haar wel kent? En vergeet natuurlijk buurjongen Gijs niet. Zonder hem is er voor Juf Roos ook geen liedje om te zingen. Wist je trouwens dat eerder dit jaar, vlak voor de zomer, het tweetal hun debuut maakten in de bioscopen? Het was namelijk de verjaardag van Juf Roos en dat moest uiteraard uitgebreid gevierd worden.

foto: annemieke van der togt

Juf Roos is jarig in de bioscoop

Hiep hiep hoera, Juf Roos Was dus jarig! Natuurlijk organiseerde ze een gezellig verjaardagsfeestje en iedereen was uitgenodigd. Om het extra feestelijk te maken versierde buurjongen Gijs de kleurrijke molen waarin Juf Roos woont. Maar Gijs gebruikte een beetje teveel ballonnen. Tot hun grote schrik steeg de molen door de vele ballonnen zomaar op, met Juf Roos en Gijs er nog in! Ze werden door de vliegende molen meegevoerd op een spannend avontuur over de hele wereld. Zouden ze nog wel op tijd terug zijn om in de klas van Juf Roos te trakteren? Tja, dat kan je maar op één manier ontdekken. Ga samen met Juf Roos en Gijs mee op reis in hun allereerste bioscoopfilm!

foto: annemieke van der togt

Winactie

De film draait inmiddels al geruime tijd niet meer in de bioscoop, maar dat heeft ook weer een groot voordeel: het is uit op dvd! Dat betekent dat je thuis eindeloos opnieuw kan genieten van het avontuur van Juf Roos en buurjongen Gijs. Stiekem toch beter dan een bioscoopfilm? Dan is het dus maar goed dat ik gewoon drie dvd’s van Juf Roos is jarig weg geef! Om kans te maken vertel je mij welk kinderliedje jij het beste kent. Meedoen kan tot en met 1 januari. Succes!