De afgelopen weken heb ik al veel verteld over de klusprojecten die manlief en ik (lees: eigenlijk voornamelijk hij) gestart zijn. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik aan klussen denk, schieten die twee olijke buurtjes altijd door mijn hoofd. Die zijn toch wel de ultieme handymans! Alleen is het niet altijd even handig wat ze in elkaar zetten. Maar dat maakt het des te meer vermakelijk om naar te kijken.

We kennen ze allemaal

Hier thuis zijn de dames ook groot fan de twee buurtjes, ook wel bekend onder de toepasselijke naam Buurman en Buurman. Het aantal keren dat de afleveringen op Netflix gekeken zijn, zijn niet meer op twee handen te tellen. Het werd dus tijd voor een nieuwe reeks en gelukkig is deze nou juist afgelopen winter in de bioscoop geweest, dus nu op Pathé thuis, dvd en iTunes. Je begrijpt natuurlijk wel dat wij thuis deze inmiddels bekeken hebben.

Lees ook: Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Winterpret vol nieuwe projecten

De titel is winterpret, dus het thema van deze Buurman & Buurman afleveringen lijkt me wel duidelijk. Een grote hoeveelheid sneeuw en kou zorgt er wel weer voor dat er nieuwe klusprojectjes opgestart kunnen worden. Van een sauna tot een sneeuwschuiver, het is ze allemaal niet te gek. Dat die mannetjes überhaupt nog wat heel hebben in huis is een wonder. Het blijft me toch verbazen wat ze elke keer weer weten te verzinnen om te maken. Ook mijn dochters vragen zich af hoe het allemaal kan. “Dat mogen wij toch niet, mama?” hoor ik ze vaak vragen als de buurmannen weer wat in elkaar zetten. Ik hoop oprecht dat ze voorlopig nog niet geïnspireerd worden door de twee. Hoe dan ook, de nieuwe film winterpret van Buurman & Buurman is wederom een vermakelijk tafereel.

Winterpet Buurman en Buurman

Lees ook: Buurman en buurman bouwen een huis