Wist je dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat het eerste boek uit kwam van Pippi Langkous? En ik maar denken dat het iets vanuit mijn jeugd was, maar mijn ouders hebben het als kind ook al bewust meegemaakt. Ongelooflijk hè? Voor de schaarse mensen, die Pippi Langkous nog niet kennen, hierbij een kleine introductie. Het verhaal gaat over een roodharig meisje (genaamd Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter), dat samen met haar aapje, meneer Nilsson, en haar paard Kleine Witje in het huis Villa Kakelbont woont. Zonder ouders! Haar moeder is namelijk naar de hemel verhuisd en haar vader is piratenhoofdman en koning van het eiland Taka-Tukaland. Verder is Pippi Langkous schatrijk en zo sterk als tien man. Zo kan ze zelfstandig alle boeven aan die haar goud proberen te stelen. Voor een kind een ware superheld en één van de eerste idolen. En is vereeuwigd op de leuke producten van Primus!

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Een bekende uitdrukking waarvan iedereen denkt dat het van Pippi Langkous komt. Niet dus, aldus de schrijfster. Wel weer iets dat je kan associeren met de producten van Primus. Elke keer als zij met iets nieuws komt is het weer een goed kwalitatief product. Wij hebben enkele items al jaren in huis en zijn er nog steeds enthousiast over. Maar nu met de afbeelding van Pippi Langkous er op, zijn ze stiekem nog leuker geworden.

De Primus thermoskan

De thermoskan was het eerste product dat ik van Primus in huis had. We hebben zowel de grote als de kleine variant en zijn er echt heel erg tevreden over. Ik heb zelfs een exemplaar aan mijn schoonouders gegeven. Zij zijn er ook uitermate tevreden over, want hun koffie (waar ze het doorgaans voor gebruiken) blijft goed op temperatuur. En dat is ook echt zo! Wij gebruikten de thermos altijd op vakantie om heet water mee te nemen voor de flesjes van de baby. Het was na een paar uur nog steeds gloeiend heet. Echt een musthave dus!

De dubbelwandige vacuümfles is verder van roestvrij staal en heeft een ‘Click-Close’ systeem. De dop kan je ook als drinkbeker gebruiken. Deze flessen zijn tevens voorzien van een poeder coating aan de buitenzijde.

https://meervanmir.eu/primus-en-pippi-langkous-is-een-sterke-combinatie

De Primus Lunch Jug

Ook dit item hadden wij al geruime tijd in huis. Wij hebben het in de eerder genoemde vakanties vooral gebruikt om het melkpoeder in mee te vervoeren. Ze zijn namelijk zo goed af te sluiten. Maar officieel kan je er natuurlijk een heerlijk soepje of iets dergelijks in doen. Of wellicht het prakje van de kleine? Ook dit blijft goed op temperatuur in de Jug.

Dit komt door de dubbelzijdige vacuüm geïsoleerde wand. De robuuste roestvrij stalen wanden maken de Lunch Jug ook nog eens ontzettend duurzaam. 

https://meervanmir.eu/primus-en-pippi-langkous-is-een-sterke-combinatie

De Primus Meal Set

De meal set met Pippi Langkous is voor ons een nieuw Primus product. Het is een complete vijfdelige set voor de kleine picknick liefhebber. Of handig voor de hapjes van de mini onderweg. De trommel, die je ook als borden kan gebruiken, die alles omvat voor de jonge avonturier. De trommel kan tevens als twee borden fungeren, en bevat ook een klein bakje, een beker en een soort van vork. En alles mag gewoon in de vaatwasser! Het is vooral gewoon leuk door de afbeelding van Pippi Langkous.

https://meervanmir.eu/primus-en-pippi-langkous-is-een-sterke-combinatie

Lees ook over de Primus BBQ