Iedereen die wel eens gebruik heeft gemaakt van nagellak, weet dat het best een gedoe is om op die manier je nagels te voorzien van een kleurtje. Na het aanbrengen van de lak moet je ze eerst een tijdje drogen en als je de lak weer wilt verwijderen, moet je de substantie eraf vijlen. Wat een verschil met het aanbrengen van gellak! Hiervoor geldt nauwelijks een droogtijd en bij het verwijderen komt er geen veil meer aan te pas. En er zijn nog meer voordelen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Wat is gellak precies?

Het woord zegt het eigenlijk al: gellak is een product dat bestaat uit een combinatie tussen gel en lak. De lak geeft je nagels de door jou gewenste kleur, terwijl de gel de nagel beschermt en tegelijk ook soepel houdt. Met andere woorden: je nagels blijven gewoon in perfecte conditie, maar kunnen niet of nauwelijks scheuren zolang je de gellak laat zitten.

Veilig in gebruik

Veel producten die mensen gebruiken voor het verfraaien van hun nagels, zijn eigenlijk helemaal niet zo goed voor de nagels. Sommige producten bevatten chemische stoffen die een schadelijk effect hebben op de nagels wanneer je ze veelvuldig gebruikt. Met gellak heb je daarentegen juist een product in handen waarmee je de nagels beschermt. Alleen bij onjuist aanbrengen of verwijderen loop je wel het risico op schade aan de nagels, dus volg altijd goed de instructies.

Soak off gel

Wanneer je bij Nagelgroothandel.nl op zoek gaat naar alle benodigdheden, kom je daar ook de term soak off gel tegen. Dit is in feite een andere benaming voor gellak. Deze termen worden door elkaar gebruikt en verwijzen dus naar hetzelfde soort product. Je weekt namelijk de gel los van de nagels en om die reden wordt deze term vaak gehanteerd. Je weet dan meteen dat je niet hoef te vijlen.

Twee tot drie weken

Als je gewone nagellak gebruikt, zijn je nagels enkele dagen tot hooguit een week mooi, terwijl het effect van gellak twee tot drie weken aanhoudt. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoe jij met je nagels omgaat. Ook de groei van je nagels speelt een rol. Bij het aanbrengen van gellak heb je een speciale UV-lamp nodig en voor het verwijderen van het product gebruik je een product op basis van aceton. Geen nagellakremover gebruiken, daarin zit onvoldoende aceton.

Uitgelichte afbeelding: Dreamstime